16 Απριλίου 2024

Συνάντηση του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΚΜ με την επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Την επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Μαρία Αντωνίου, επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Γιώργος Τσακούμης.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η πορεία των μεγάλων αναπτυξιακών εγχειρημάτων και έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, ή στην αφετηρία τους. Επισημάνθηκε δε ιδιαιτέρως η πολύ καλή συνεργασία που έχουν τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη με το ΤΕΕ/ΤΚΜ, αξιοποιώντας τον ρόλο του ως θεσμικού συμβούλου της Πολιτείας στο τεχνικό πεδίο και στο σχεδιασμό αναπτυξιακών πολιτικών και έργων.

Εξάλλου, υπογραμμίστηκε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις έργων που υλοποιούνται ή έχουν δρομολογηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, υπήρξε ενισχυτικός και παραγωγικός ο ρόλος του Τμήματος, μέσα από τις θέσεις και προτάσεις, που εγκαίρως υποβάλλει.

Ο κ. Τσακούμης, αναφέρθηκε εκτενώς στις θέσεις τις οποίες κατέθεσε δια υπομνήματος στον πρωθυπουργό το ΤΕΕ/ΤΚΜ, για όλα τα “ανοιχτά” θέματα που άπτονται του τεχνικού αντικειμένου στη Θεσσαλονίκη και στην Κεντρική Μακεδονία και ζήτησε από την κ. Αντωνίου, στο πλαίσιο του διαμεσολαβητικού της ρόλου, να συμβάλλει -μεταξύ άλλων- στην από μέρους των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης και ολοκλήρωσης του Μετρό, των αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης οικισμών και παραθεριστικών περιοχών, εκκίνησης των έργων σύνδεσης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με το σιδηροδρομικό δίκτυο, αλλά και θετικής αντιμετώπισης των επισημάνσεων του ΤΕΕ/ΤΚΜ για σειρά επαγγελματικών και ασφαλιστικών ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο των μηχανικών.

Επισκέψεις: 188

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει