24 Απριλίου 2024

Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών: “Συνεχόμενες προθεσμίες, συνεχόμενα λάθη. Επιτέλους ακούστε τους αρμόδιους επιστήμονες”

Σε ανακοίνωση της η παράταξη Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών τονίζει τα εξής: “Το προσεχές διάστημα λήγουν τόσες προθεσμίες που σχετίζονται με το επάγγελμα του μηχανικού, που δεν έχει νόημα καν να τις απαριθμήσουμε. Οι συνάδελφοι μηχανικοί σε έναν διαρκές αγώνα δρόμου αντιμέτωποι με ημιτελείς αποφάσεις και νομοθετικές παραλείψεις.   Η πολιτεία δείχνει ανήμπορη να καταλάβει ότι οι ασφυκτικές προθεσμίες δεν δίνουν οριστικές λύσεις και διαιωνίζουν υπαρκτά προβλήματα.

Κορυφαίο παράδειγμα, αλλά όχι το μόνο, η ρύθμιση των ιδιοκτησιών με μεγάλες παραβάσεις. Η ρύθμιση των μεγάλων αυθαιρεσιών δεν είναι δυνατόν να έχει ημερομηνία λήξης: 30/09/2020.

Μόνο λύση δεν αποτελεί ο “ξαφνικός θάνατος” όλων των ιδιοκτησιών που έχουν μεγάλες υπερβάσεις.  Η αδυναμία να κατανοήσει η πολιτική ηγεσία τις αγωνίες και τις απόψεις των μηχανικών που αποτελούν βασικό γρανάζι της ανάπτυξης,

αποδεικνύει ότι υπάρχει απόσταση μεταξύ των θεωρητικών πολιτικών αποφάσεων και των πρακτικών λύσεων. Η μόνη ρεαλιστική προσέγγιση απαιτεί την εναρμόνιση όλων των προθεσμιών που λήγουν το προσεχές διάστημα, με την έναρξη της εφαρμογής της ηλεκτρονικής ταυτότητας των κτιρίων.

Εφόσον εφαρμοστεί το τελικό βήμα για την καταγραφή όλων των ιδιοκτησιών στη χώρα, μόνο τότε θα έχει το δικαίωμα η πολιτεία να εφαρμόσει απαρέγκλιτες προθεσμίες. Ας υλοποιήσει επιτέλους πρώτα τις υποχρεώσεις της και έπειτα, όχι με τιμωρητική λογική αλλά με ξεκάθαρους όρους, να σχεδιάσουμε όλοι μαζί ολιστικές λύσεις.

Ας καταλάβουν επιτέλους οι πολιτικοί αρμόδιοι, όπως και στο θέμα της υγειονομικής κρίσης, οτι η άποψη των εξειδικευμένων επιστημόνων είναι πολύ πιο βαρύνουσα και είναι τελικά αυτή που πρέπει να χαράξει το δρόμο των βιώσιμων λύσεων.

Η χώρα απαιτείται άμεσα να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του κράτους με τους επιστημονικούς φορείς”.

Επισκέψεις: 146

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει