23 Ιουλίου 2024

Tα πιο τρομακτικά μέρη του πλανήτη!

Εάν επισκεφθείτε ποτέ αυτά τα σημεία του κόσμου πρέπει να είστε οπλισμένοι με…θάρρος!

Μικροί και μεγάλοι από χώρες της Δύσης μεταμφιέζονται κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου, φορώντας μια τρομαχτική στολή και επισκέπτονται διάφορα σπίτια προκειμένου να μαζέψουν γλυκά. Κάτι σαν τις δικές μας Απόκριες.

Με αφορμή τη γιορτή αυτή, γνωστή και ως Halloween, παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα πιο τρομακτικά, «στοιχειωμένα» και μακάβρια μέρη του πλανήτη:

Ο Πύργος του Λονδίνου – Ηνωμένο Βασίλειο

O επιβλητικός πέτρινος πύργος του Λονδίνου είναι, σύμφωνα με το μύθο, στοιχειωμένος από δεκάδες βασιλικές ψυχές, πολλοί από τους οποίους «έφυγαν» από τη ζωή μέσα σε αυτά τα γκρίζα τείχη της. Ανάμεσά τους, ο Thomas Becket, του οποίου το φάντασμα λέγεται ότι περιπλανάται στο κτίριο και οι Edward V και Richard of Shrewsbury, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα δολοφονήθηκαν το 1483 στο εσωτερικό του πύργου.

O Λόφος των Σταυρών – Λιθουανία

O Λόφος των Σταυρών (Hill of Crosses) είναι ένας καθολικός τόπος προσκυνήματος, που ιδρύθηκε στη δεκαετία του 1930. Λέγεται ότι περιέχει τουλάχιστον 100.00 σταυρούς, οι οποίοι έχουν περιγραφεί από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο II ως τόπο για την ελπίδα, την ειρήνη και την αγάπη. 

Κατακόμβες – Γαλλία

Aυτό το υπόγειο οστεοφυλάκιο περιέχει τα λείψανα περίπου έξι εκατ. ανθρώπων, τα οποία και βρίσκονται εκεί από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σήμερα, οι κατακόμβες είναι ανοικτές για το κοινό, ενώ ένα παρόμοιο σκηνικό μπορεί κανείς να συναντήσει και στη Ρώμη, καθώς και στο Παλέρμο της Ιταλίας.

Το Κάστρο του Εδιμβούργου – Ηνωμένο Βασίλειο

Ένα από τα πιο στοιχειωμένα σημεία της Σκωτίας είναι το κάστρο του Εδιμβούργου, το οποίο λέγεται ότι φιλοξενεί ένα φάντασμα ενός χωρικού στην αυλή, έναν ακέφαλο ντράμερ καθώς και ένα φάντασμα σκύλου. Μάλιστα, το 2001 οι θάλαμοι του κάστρου αποτέλεσαν αντικείμενο μιας από τις μεγαλύτερες επιστημονικές έρευνες του παραφυσικού που έχουν διεξαχθεί ποτέ και τα αποτελέσματα εξέπληξαν πολλούς ερευνητές.

Pripyat – Ουκρανία

Υπάρχει κάτι αναμφισβήτητα ανησυχητικό σε αυτήν την πόλη-φάντασμα και δεν είναι μόνο το όνομα. Η Pripyat ιδρύθηκε το 1970 για να στεγάσει τους εργαζομένους στην καταδικασμένη μονάδα παραγωγής ενέργειας, και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε μετά την πυρηνική καταστροφή του Τσέρνομπιλ το 1986.

Ο δρόμος του θανάτου – Βολιβία

Επίσης γνωστό ως El Camino de la Muerte ή «Δρόμος του Θανάτου» χτίστηκε από τους κρατούμενους της Παραγουάης στη δεκαετία του 1930 και συνδέει τις πόλεις Λα Παζ και Κορόικο της Βολιβίας έπειτα από μία τρομακτική διαδρομή 60 χιλιομέτων, κυριολεκτικά στο… χείλος του γκρεμού. Ο δρόμος έχει στοιχίσει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί σημαντικά και ένα νέο τμήμα παρακάμπτει πλέον ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη της παλιάς διαδρομής.

Sedlec Ossuary – Τσεχία

Αυτό το μικρό εκκλησάκι κοντά στην περιοχή Kutna Hora της Τσεχίας περιέχει τα λείψανα έως και 70.000 ατόμων, ενώ προσελκύει περίπου 200.000 τουρίστες κάθε χρόνο. Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα οστά αυτών των ανθρώπων έχουν τοποθετηθεί στο εσωτερικό του κατά ένα περίεργο καλλιτεχνικό τρόπο: Ένας πολυέλαιος οστών και γιρλάντες από κρανία αρκούν για να κάνουν το μικρό αυτό εκκλησάκι τρομακτικό και μακάβριο.

Κάστρο Μπραν – Ρουμανία

Συχνά αναφέρεται ως το «κάστρο του Κόμη Δράκουλα», αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο Μπραμ Στόκερ βρισκόταν σε αυτό το κτίριο, ούτε ότι είχε σχέση με τον Βλαντ Γ΄ Τσέπες, ο οποίος εμπνεύστηκε το μυθιστόρημα. Σήμερα το κάστρο λειτουργεί ως μουσείο, ενώ η Airbnb προσέφερε μια διανυκτέρευση για το βράδυ της γιορτής (Halloween) ως έπαθλο για έναν διαγωνισμό της.

Stull Cemetery – ΗΠΑ

Διάφοροι αστικοί μύθοι υποστηρίζουν ότι το νεκροταφείο Stull νεκροταφείο, στο Douglas County του Κάνσας, είναι τόπος συνάντησης για απόκρυφες ομάδες. Κάθε χρόνο όσοι μεταμφιέζονται στη γιορτή του Halloween συρρέουν στο νεκροταφείο, προκαλώντας την οργή των κατοίκων της περιοχής.

Helltown – HΠΑ

Το χωριό εγκαταλείφθηκε σε μεγάλο βαθμό, όταν η National Parks Service των ΗΠΑ αγόρασε τα περισσότερα σπίτια της περιοχής. Η θεωρία των ντόπιων αναφέρει ότι οι αρχές προσπάθησαν έτσι να αποκρύψουν μια χημική διαρροή, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι διάφοροι σατανιστές εκτελούσαν τελετές στην περιοχή.

https://www.fortunegreece.com/photo-gallery/ta-pio-tromaktika-ke-makavria-meri-tou-planiti/#1

Επισκέψεις: 16

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει