23 Απριλίου 2024

Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών: Όχι στον παραλογισμό.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κατανοήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την λήξη υπαγωγής στον Ν. 4495/2017 των ακινήτων κατηγορίας 5, πραγματοποιήθηκε σήμερα, τελευταία μέρα της προθεσμίας, συνάντηση της Δ.Ε. του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη, τον Υφυπουργό κ. Οικονόμου και τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μπακογιάννη.
Τα μέλη της Δ.Ε. από την πλευρά της ΔΗΣΥΜ με τις τοποθετήσεις τους και αναλυτικά παραδείγματα ακινήτων (με την έμφαση σε αυτά της κατηγορίας 5) προσπάθησαν να πείσουν την πολιτική ηγεσία και τους συμβούλους τους για την ανάγκη να παραμείνει ανοιχτή η δυνατότητα υπαγωγής των αυθαίρετων κτισμάτων της εν λόγω κατηγορίας μέχρι και την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου.
Δυστυχώς όμως ακόμη και την ύστατη αυτή ώρα, η πολιτική ηγεσία είναι κατώτερη των περιστάσεων.
Υπερασπίστηκε την επιλογή της να δημιουργήσει το «χάος» των τελευταίων ημερών και το αδιέξοδο στις συναλλαγές δεκάδων χιλιάδων ακινήτων από αύριο.
Ο δε υφυπουργός αναλώθηκε στο πώς θα δικαιολογήσει την απαράδεκτη τοποθέτησή του, ότι η διαδικασία δήλωσης αυθαιρέτου απαιτεί δύο λεπτά.
Η ΔΥΣΗΜ θα συνεχίσει μέχρι την τελευταία στιγμή να πιέζει για να αλλάξει η απολύτως παράλογη στάση της ηγεσίας του Υπουργείου.

Επισκέψεις: 96

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει