19 Απριλίου 2024

«Μύλος» για τους Δασικούς Χάρτες.

Μεγάλη συζήτηση έχει προκύψει από την πρόσφατη απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη για την αναθεώρηση των Δασικών Χαρτών, σύμφωνα με την οποία πρέπει να γίνουν οι διορθώσεις στους Δασικούς Χάρτες, έτσι ώστε να μη χαρακτηρίζονται ως δασικές εκτάσεις που το κράτος έχει παραχωρήσει στους πολίτες για διαφορετική χρήση ή έχει αναγνωρίσει ως μη δασικές.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, διά του προέδρου της Στράτου Παραδιά, άσκησε παρέμβαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπέρ της απόφασης για την αναθεώρηση των Δασικών Χαρτών.

Σε αντίστοιχη ενέργεια προέβη και ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας.

Θυμίζουμε πως η αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και οκτώ ακόμη περιβαλλοντικές οργανώσεις θα συζητηθεί στις 4 Δεκεμβρίου.

Οι ιδιοκτήτες υποστηρίζουν τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου, η οποία έδωσε το δικαίωμα στους πολίτες να προσκομίσουν τους νόμιμους ιδιοκτησιακούς τίτλους τους, για να ληφθούν υπόψη κατά την αναμόρφωση των Δασικών Χαρτών.

Παράλληλα, η ΠΟΜΙΔΑ, με επιστολή της, ζητά από τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη να παρέμβει θεσμικά στο ΣτΕ υπέρ του κύρους της απόφασης, την οποία υποστήριξε και ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων Δημήτρης Κοτσώνης, τονίζοντας ότι το ζήτημα αφορά την τεράστια κατηγορία των κτηνοτρόφων.

Ταγαράς: «Κυρωμένο το 2021 το 90% των Δασικών Χαρτών»

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς ανακοίνωσε ότι τον Νοέμβριο ολοκληρώνεται η αναμόρφωση των Δασικών Χαρτών και στόχος είναι να έχουν αναρτηθεί όλοι οι Δασικοί Χάρτες έως τον Φεβρουάριο του 2021 και να έχουν κυρωθεί σε ποσοστό 90% έως τα τέλη του επόμενου έτους, εκτός από «ό,τι αφορά ενστάσεις και αντιρρήσεις».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ Πηγή: paron.gr

Επισκέψεις: 54

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει