20 Απριλίου 2024

Τα επτά σημεία που έβαλαν οι μηχανικοί του Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας στην επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, επισκέφτηκε τα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας-Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας στην Καβάλα, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο, Απόστολο Παυλίδη, τον αντιπρόεδρο, Σωτήρη Λαζαρίδη και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής, Δημήτρη Κυριαζίδη και Γιώργο Νάστο. Στη σύσκεψη, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, έγινε αναλυτική ενημέρωση της Μ. Αντωνίου, για τις τεχνικές λεπτομέρειες σε ζητήματα της περιοχής και επισημάνθηκε η αναγκαιότητα παρακολούθησης της πορείας και επίσπευσης της διαδικασίας ολοκλήρωσης τους.

Ειδικότερα, υποβλήθηκαν οι προτάσεις του φορέα και έγινε συζήτηση για τα ακόλουθα σημαντικά ζητήματα: 1) τη σιδηροδρομική σύνδεση του εμπορικού λιμένα Καβάλας, «Φίλιππος Β», με τους Τοξότες, 2) τη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης-Αμφίπολης-Νέας Καρβάλης, 3) τον διευρωπαϊκό οδικό άξονα Ε61 Καβάλα-Δράμα-Σέρρες-Προμαχώνας, 4) τον οδικό άξονα Δράμα-Αμφίπολη, 5) την αποκατάσταση της ζημιάς στη γέφυρα της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού στην Καβάλα, 6) την αντιπλημμυρική προστασία των τεναγών Φιλίππων, 7) τη στελέχωση των Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων, ενόψει της προθεσμίας της 1ης Νοεμβρίου 2020, για τη σύσταση Υπηρεσίας Δόμησης σε όλους τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.).

Η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κατέγραψε τις παραπάνω προτάσεις, τις οποίες θα μεταφέρει στα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, για να δρομολογηθεί η υλοποίηση τους.

 Πηγή: k-tipos.gr

Επισκέψεις: 73

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει