27 Νοεμβρίου 2021

Συμμαχία ΤΕΕ: Ανακοίνωση ΥΠ.ΕΝ. για το Εξοικονομώ – Μία παράταση που δε δόθηκε ποτέ.

  1. Oι διπλωματούχοι μηχανικοί της χώρας, επιστημονικά και τεχνικά αρμόδιοι για το «Εξοικονομώ», ανέμεναν λόγω των έκτακτων συνθηκών ότι η κυβέρνηση θα προχωρούσε σε μία εύλογη παράταση στην ημερομηνία έναρξης του προγράμματος. Πράγματι, χτες, το ΥΠ.ΕΝ. ανακοίνωσε ότι μετακινεί το Πρόγραμμα , αλλά μόνο σε «4» Περιφέρειες και μάλιστα αυτό το βάφτισε «9 ημέρες παράταση»!
  2. Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι η 9 Δεκέμβρη 2020, ήταν ούτως ή άλλως ορισμένη ως ημερομηνία έναρξης για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, μία από τις πλέον πληττόμενες με την πλημμυροπαθή Καρδίτσα.
  3. Είναι τουλάχιστον εύλογο ότι λόγω κορονοϊού, λόγω της μη καλής προετοιμασίας του προγράμματος (μόλις σήμερα δημοσιεύτηκε ο επίσημος οδηγός), λόγω των σεισμών και πλημμυρών του τελευταίου χρονικού διαστήματος το χρονοδιάγραμμα του Προγράμματος πρέπει να αναδιαταχθεί κατάλληλα.
  4. Το περίφημο Μνημόνιο Τ.Ε.Ε.-ΥΠ.ΕΝ. είχε εμφανιστεί ξαφνικά πριν από 6 μήνες σαν έτοιμο από καιρό, χωρίς κανένας στο Τ.Ε.Ε. πλην του Προέδρου να γνωρίζει κάτι , με τις 2 πλευρές να θριαμβολογούν για την επιτυχία της συνεργασίας σε ζητήματα που το Τ.Ε.Ε. θα έπρεπε να συμβουλεύει και το Υπουργείο να κάνει Διαγωνισμούς (γόνιμους όχι άγονους.. ) και όχι να αναθέτει στο Τ.Ε.Ε..
  5. Ενώ ήμασταν «σίγουροι» για τη γεμάτη συνεννόηση και συνεργασία σχέση Τ.Ε.Ε. – ΥΠ.ΕΝ., είδαμε χτες με έκπληξη και απορία τον κ. Χατζηδάκη να παρακάμπτει το Τ.Ε.Ε. για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες.
  6. Ερωτάται ο Υπουργός κ. Χατζηδάκης, θεωρεί ότι μπορεί να βαφτίζει παράταση τη ΜΗ παράταση και αυτό να γίνεται πιστευτό σε έναν ολόκληρο επιστημονικό κλάδο;
  7. Ερωτάται ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. κ. Στασινός, αισθάνεται ικανοποιημένος από τη ΜΗ παράταση και από το γεγονός ότι για ακόμα μία φορά κρατάει το Τ.Ε.Ε. στη θέση του ουραγού;
  8. Από την πλευρά μας ως ΣΥΜΜΑΧΙΑ για ένα ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΤΕΕ ζητάμε μετάθεση όλου του Προγράμματος για εύλογο χρονικό διάστημα λόγω lockdown αλλά και μέχρι να ικανοποιηθούν οι βασικές συνθήκες για την ομαλή υλοποίησή του (Buildingcert, Οδηγός).
  9. Θα παρακολουθήσουμε από κοντά την εξέλιξη του Προγράμματος και με κριτήριο την αξιοπρέπεια του επαγγέλματος, την αποτελεσματικότητα και την κοινωνική χρησιμότητα θα επανέλθουμε με τεκμηριωμένη πρόταση για τη συνέχεια του πολύ σημαντικού χρηματοδοτικού εργαλείου του «Εξοικονομώ».

Επισκέψεις: 20

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει