7 Μαΐου 2021

Βρούτσης – Μέτρα στήριξης: Έκτακτο επίδομα δικηγόρων, μηχανικών, οικονομολόγων.

Για το Δώρο Χριστουγέννων και το έκτακτο επίδομα των δικηγόρων, μηχανικών και οικονομολόγων μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.
Όπως είπε σχετικά με την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στους εργαζομένους, αυτό θα καταβληθεί στις 21 Δεκεμβρίου από τις επιχειρήσεις και θα υπολογιστεί βάσει του πραγματικού καταβαλλόμενου μισθού. Πρόσθεσε ότι, η αναλογία του Δώρου που αντιστοιχεί στις ημέρες κατά τις οποίες η σύμβαση εργασίας των εργαζομένων ήταν σε καθεστώς αναστολής ή οι εργαζόμενοι είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, θα καταβληθεί από το κράτος απευθείας μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ στους εργαζόμενους.
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην καταβολή του έκτακτου επιδόματος σε δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους .Με διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που μπαίνει σήμερα στις Επιτροπές της Βουλής, προβλέπεται χορήγηση έκτακτης και εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους που επλήγησαν από την κρίση του κορονοϊού, σημείωσε και πρόσθεσε ότι το κονδύλι για την έκτακτη αυτή ενίσχυση θα καλυφθεί από τις εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας των παραπάνω επιστημόνων. Εξετάζεται να συμπεριληφθούν και άλλες επιστημονικές κατηγορίες που καταβάλλουν αυτή την ειδική εισφοράς υπέρ του κλάδου ανεργίας.

http://www.enikonomia.gr/economy/241074,metra-stirixis-ektakto-epidoma-dikigoron-michanikon-oikonomologon.html

Επισκέψεις: 527

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει