16 Απριλίου 2024

Την ενσωμάτωση του Πηνειού στη ζωή του κέντρου της Λάρισας ζητά το ΤΕΕ.

Πρόταση για την οδική σύνδεση του εσωτερικού περιμετρικού δακτυλίου της μελέτης ΣΒΑΚ Λάρισας, από την υπάρχουσα οδό Κοζάνης και τον νέο δυτικό περιφερειακό -και όχι από την παραποτάμια οδό Καλλιθέας (Τ.Τσόγκα) καταθέτει η διοίκηση του ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας.

«Το Σχέδιο ΒΑΚ αντιμετωπίζει το ποτάμι ως όριο και, με τις παρεμβάσεις που προτείνονται, το μέτωπο της κεντρικής περιοχής της πόλης προς το ποτάμι αποκόπτεται. Θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο, καθώς ο Πηνειός αποτελεί έναν πολύ σημαντικό φυσικό πόρο, ο οποίος θα μπορούσε να συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής, ειδικά στο κέντρο της πόλης», τονίζει ο πρόεδρος του ΤΕΕ-Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας Νίκος Παπαγεωργίου.

Να σημειωθεί, ότι η πρόταση της διοίκησης του ΤΕΕ-Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας έρχεται σε συνέχεια των επισημάνσεων της ειδικής μελέτης, που πραγματοποίησε Ομάδα Εργασίας του φορέα για την αξιολόγηση και του ΣΒΑΚ Λάρισας.

Στη μελέτη αξιολόγησης του ΤΕΕ υπογραμμίζεται πως, «ενώ ένας από τους στόχους του ΣΒΑΚ είναι η ενσωμάτωση του Πηνειού ποταμού στη ζωή της πόλης και παρότι το ποτάμι αναφέρεται στους στόχους του ΣΒΑΚ, δεν «συμμετέχει» στον σχεδιασμό του, -τουλάχιστον στην πρώτη φάση υλοποίησης του σχεδίου- και χαρακτηρίζεται ως χώρος «εκτός περιοχής μελέτης».

 Πηγή: ert.gr

Επισκέψεις: 53

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει