25 Απριλίου 2024

ΤΕΕ Ηλείας: Η προσπάθεια που καταβάλλαμε πρώτοι σε εθνικό επίπεδο τελικώς ευοδώθηκε.

Ανακοίνωση για την απόσυρση της διάταξης κατάργησης της παρ.11 του Άρθρου 51 του ν.4178/13 από το ψηφισθέν κείμενο του Νομοσχεδίου με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας», εξέδωσε το Τ.Ε.Ε. Ηλείας.

Ειδικότερα η ανακοίνωση, που φέρει την υπογραφή του πρόεδρου του Τ.Ε.Ε. Ηλείας, Χρήστου Γεωργακόπουλου (ΦΩΤΟ), αναφέρει τα εξής:«Με ιδιαίτερη χαρά, πληροφορηθήκαμε επίσημα ότι απεσύρθη η διάταξη κατάργησης της παρ.11 του Άρθρου 51 του ν.4178/13 από το ψηφισθέν κείμενο του Νομοσχεδίου με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας». Μία διάταξη που διαπιστώσαμε ότι εισήχθη την τελευταία στιγμή στο κείμενο του Νομοσχεδίου, μία διάταξη καταστροφική για χιλιάδες επιχειρήσεις στον νομό Ηλείας και πανελλαδικώς, μία διάταξη που θα έβαζε στον πάγο την οικοδομή, την κτηματαγορά όπως και οποιαδήποτε κίνηση επένδυσης.

Η προσπάθεια που καταβάλλαμε πρώτοι ως φορέας σε εθνικό επίπεδο, τελικώς ευοδώθηκε χάρις στην άμεση ανταπόκριση και αρωγή των Βουλευτών του νομού Ηλείας. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον κ. Μιχάλη Κατρίνη για την καίρια παρέμβασή του στην αρμόδια Επιτροπή Συζήτησης της Βουλής παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος όπως και τους λοιπούς Βουλευτές Ηλείας οι οποίοι εξέθεσαν το πρόβλημα και άσκησαν πιέσεις από μέρους τους στα αρμόδια όργανα.Ευχαριστούμε τους συναδέλφους οι οποίοι από μέρους τους βοήθησαν είτε με την ενημέρωση που μας παρείχαν, είτε κοινοποιώντας το πρόβλημα προς κάθε κατεύθυνση στον Νομό μας αλλά και την υπόλοιπη χώρα.

Κλείνουμε με την ευχή, το νέο Χωροταξικό και Πολεοδομικό Νομοσχέδιο να επιλύσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα δημιουργήσει, και κυρίως να δώσει ώθηση για την υλοποίηση του περιβόητου Χωροταξικού Σχεδιασμού στη χώρα».

Πηγή: patrisnews.com

Επισκέψεις: 75

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει