19 Απριλίου 2024

ΤΕΕ Βορείου Αιγαίου: «Το καλό πρόσωπο» του Υπουργείου χωρίς να ενδιαφέρεται για την τήρηση ενός δίκαιου και ισότιμου πρωτοκόλλου.

Την έντονη αντίδραση του παραρτήματος Βορείου Αιγαίου του ΤΕΕ, προκαλούν τα κριτήρια και η διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» το οποίο για τους κατοίκους του Βορείου Αιγαίου ανοίγει τη Δευτέρα 21/12.

Όπως σημειώνει το ΤΕΕ, οι «τυχεροί» θα είναι αυτοί που θα προλάβουν να υποβάλουν αίτηση, όταν το χρονικό διάστημα υποβολής για όλο το Βόρειο Αιγαίου θα είναι της τάξεως των 30 λεπτών, όταν ο μέσος χρόνος που απαιτείται για την υποβολή δικαιολογητικών στο σύστημα είναι από 18 έως 20 λεπτά.

Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε Μηχανικός – διεκπεραιωτής θα προλάβει να αναρτήσει από 0 έως 2 περιπτώσεις την ώρα που έχει μελετήσει και προετοιμάσει (με όλες τις δυσκολίες συγκέντρωσης δεδομένων λόγω της συγκυρίας COVID-19) πολλές περισσότερες.

«Αυτή η πρακτική ουσιαστικά υποδεικνύει ότι το Υπουργείο ποσώς ενδιαφέρεται για τη βελτίωση του ενεργειακού αποτυπώματος της Χώρας και για την τήρηση ενός δίκαιου και ισότιμου πρωτοκόλλου. Ενδιαφέρεται κυρίως για να δείξει «το καλό πρόσωπο» ως υπουργείο που διεκπεραιώνει υποθέσεις, το επίπεδο και την ποιότητα των οποίων διαπιστώσαμε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα», αναφέρει το ΤΕΕ  Βορείου Αιγαίου και τονίζει ότι:

  • Θέτει τον Υπουργό προ των ευθυνών του
  • Ζητά να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις
  • Καλεί το υπουργείο να συστήσει έναν αλγόριθμο δίκαιης διαλογής που θα λαμβάνει υπόψη την οικονομική κατάσταση του αιτούντα, την κατάταξη του κτηρίου, κλπ.
  • Να παραμείνει το σύστημα «ανοικτό» τουλάχιστον για δύο (2) μήνες και οι πέραν του προϋπολογισμού αιτήσεις να κατανεμηθούν ως επιλαχούσες και μέσω αλλεπάλληλων αυξήσεων της χρηματοδότησης να εξασφαλιστεί η συμμετοχή του συνόλου των δικαιούχων.
  • Θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσφυγή προς το «Συνήγορο του Πολίτη» για τον έλεγχο της απαράδεκτης διαδικασίας που επιβάλλει το υπουργείο
  • Εύχεται στους συναδέλφους – ενεργειακούς επιθεωρητές «Καλή Δύναμη».
  • Πηγή: politischios.gr

Επισκέψεις: 262

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει