20 Απριλίου 2024

Τι θα λάβουν 10.000 άνεργοι από το ΕΣΠΑ.

Σε 10.000 ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, στους τομείς τεχνικών επαγγελμάτων μεταποίησης/βιομηχανίας, κατασκευών, υγείας – πρόνοιας, τουρισμού και επισιτισμού ηλικίας 30-49 ετών απευθύνεται η νέα δράση του ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 48,78 εκατ. ευρώ

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους έως την 1η Φεβρουαρίου στην ειδική ιστοσελίδα http://www.voucher.gov.gr/.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Μητρώο Ωφελουμένων έχουν άνεργοι οι οποίοι πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

I. Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι και να βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης και κατάρτισης.

II. Να έχουν γεννηθεί από 1/10/1971 μέχρι και 31/12/1990. Σημειώνεται ότι κατά την έναρξη της παρέμβασης, δηλ. κατά την Α΄συνεδρία συμβουλευτικής, ο ωφελούμενος θα πρέπει να είναι πάνω από 30 ετών και κάτω των 50 ετών.

III. Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που το απολυτήριο υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή άλλος ισότιμος ή ανώτερος τίτλος σπουδών αποκτήθηκε στην αλλοδαπή, απαιτείται επίσημη μετάφραση και πράξη αναγνώρισης.

Ποιο το ύψος του επιδόματος

Κάθε ωφελούμενος που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα κατάρτισης και τις συνδεόμενες με αυτό υπηρεσίες συμβουλευτικής και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων, δικαιούται να λάβει συνολικό εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο διακρίνεται σε επίδομα θεωρίας (200 ώρες Χ 5ευρώ/ώρα = 1.000 ευρώ) και επίδομα πρακτικής άσκησης (380 ώρες Χ 4ευρώ/ώρα = 1.520 ευρώ), συνολικής αξίας 2.520 ευρώ.

Επισκέψεις: 49

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει