4 Δεκεμβρίου 2021

Κοινό μέτωπο επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών για το επίδομα των 400 ευρώ.

Την ομόφωνη πρόταση των Επιστημονικών Φορέων για την χορήγηση του επιδόματος των 400 ευρώ υπέβαλαν προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέσω τηλεδιάσκεψης οι εκπρόσωποι όλων των επιστημόνων που έχουν πληγεί από την επέλαση της πανδημίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας η κοινή πρόταση των φορέων υποβλήθηκε χθες κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ιωάννη Βρούτση, με την συμμετοχή του Διοικητή ΑΑΔΕ κ. Γεωργίου Πιτσιλή, ΓΓ Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Θάνου Πετραλιά, ΓΓ Υπουργείου Εργασίας κ. Ματθούλας Τριανταφύλλου, του Διοικητή ΟΑΕΔ κ. Σπύρου Πρωτοψάλτη και εκπροσώπων των Επιστημονικών Φορέων,για το ζήτημα του χορηγήματος ΟΑΕΔ 400 ευρώ στους επιστήμονες/ελεύθερους επαγγελματίες.

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε η από 22.12.2020 κοινή και ομόφωνη πρόταση των Επιστημονικών Φορέων για την χορήγηση του επιδόματος του άρθρου 66 του ν.4756/2020 προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Κατά τη διάσκεψη υπήρξε ανταλλαγή απόψεων με αντικείμενο την αντιμετώπιση όλων των τεχνικών και νομικών θεμάτων που προκύπτουν για την υλοποίηση της νομοθετικής πρόβλεψης και της καταβολής του χορηγήματος στους δικαιούχους στον συντομότερο δυνατό χρόνο. Από την πλευρά των Επιστημονικών Φορέων υπήρξε σαφής τοποθέτηση για την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Επισκέψεις: 506

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει