20 Απριλίου 2024

Επιπλέον κριτήρια εξετάζει το ΥΠΕΝ για το νέο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ».

Μετά το κύμα αντιδράσεων αιτούντων που έμειναν εκτός του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξετάζει το ενδεχόμενο να προσθέσει επιπλέον κριτήρια στο νέο πρόγραμμα που θα προκηρυχθεί εντός του α΄εξαμήνου.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» είναι τεράστια, καθώς η ανάγκη των νοικοκυριών για ενεργειακή αναβάθμιση είναι μεγάλη. Ωστόσο, η τεράστια αυτή ζήτηση είχε ως αποτέλεσμα η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων να κλείνει σε χρόνο ρεκόρ και πολλοί αιτούντες να μένουν εκτός, λόγω χρόνου.

Για να μπορέσει ένας ενδιαφερόμενος να προλάβει να ολοκληρώσει την αίτηση και να μπει στο πρόγραμμα πρέπει να είναι τουλάχιστον «σαΐνι» στην πληκτρολόγηση καθώς πρέπει σε λιγότερο από 10 λεπτά να προλάβει να ολοκληρώσει μία διαδικασία που υπό κανονικές συνθήκες χρειάζεται 30 λεπτά και πάνω.

Η διοίκηση, λοιπόν, του υπουργείου για να λύσει το πρόβλημα αυτό που δημιουργήθηκε σχεδιάζει να προσθέσει επιπλέον κριτήρια στο νέο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» που θα προκηρυχθεί μέσα στο α΄εξάμηνο του 2021.

Το νέο πρόγραμμα θα διαθέσει μεγαλύτερα κονδύλια, από το προηγούμενο. Όπως έχει αναγγείλει ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα ανέλθει στο 1 δισ. ευρώ, προκειμένου να μπουν περισσότερα νοικοκυριά. Πέρα όμως από τους αυξημένους πόρους, η διοίκηση του υπουργείου εξετάζει το ενδεχόμενο να βάλει και άλλα κριτήρια από τα ήδη υπάρχοντα, έτσι ώστε η έγκριση να μην είναι βάσει ταχύτητας αλλά βάσει αναγκαιότητας.

Πηγή: energyin.gr

Επισκέψεις: 329

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει