26 Απριλίου 2024

«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η δικογραφία – Τι ζητά καταγγέλλων μηχανικός.

Στα χέρια των αξιωματικών της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται ήδη η δικογραφία που σχηματίστηκε, έπειτα από την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στις εισαγγελικές αρχές ο Ρεθυμνιώτης μηχανολόγος – μηχανικός, Μιχάλης Φιλιππίδης, σχετικά με την εξάντληση σε χρόνο – ρεκόρ στην Κρήτη των ευρωπαϊκών κονδυλίων του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ».

Ο κ. Φιλιππίδης, μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV έκρουσε το καμπανάκι για τις δυσάρεστες εξελίξεις που θα υπάρξουν – όπως είπε – σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιληφθεί πως γίνεται η διαχείριση των κονδυλίων της στην Ελλάδα, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να κάνει πίσω, καθώς αναμένει να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που ανήκουν.Με αφορμή το άνοιξε – κλείσε σαν «αστραπή» της πλατφόρμας του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στις 22 Δεκεμβρίου στον εισαγγελέα

Ρεθύμνου και ο φάκελος της δικογραφίας ερευνάται ήδη από τους αξιωματικούς της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τον Ρεθυμνιώτη μηχανολόγο – μηχανικό, Μιχάλη Φιλιππίδη, να ελπίζει πως η Ελληνική Αστυνομία θα καταφέρει να ξεσκεπάσει την υπόθεση, αποδίδοντας ευθύνες εκεί που ανήκουν.

Ο ίδιος ο κ. Φιλιππίδης, μπροστά στο φιάσκο, όπως λέει, της διαδικασίας υποβολής φακέλων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», καταγγέλλει στην ΚΡΗΤΗ TVτη χρήση παράνομου λογισμικού από μεγάλες εταιρείες, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός προγράμματος χιλιάδες αιτήσεις ενδιαφερομένων στην Κρήτη.Τα 900 εκατομμύρια ευρώ του προγράμματος, που είναι ευρωπαϊκά, αφορούν όπως τονίζει ο Μιχάλης Φιλιππίδης σε μικροκατασκευαστικές επιχειρήσεις σε όλη την περιφέρεια και απευθύνονται σε ιδιώτες για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους. Ο ίδιος μάλιστα κρούει το καμπανάκι σε περίπτωση που κάποια πράγματα, γίνουν γνωστά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εν κατακλείδι αυτό που προτείνει είναι η συγκεκριμένη πλατφόρμα να παραμένει μόνιμα ανοικτή, η διασπορά να είναι ανά νομό και όχι περιφέρεια και η αξιολόγηση και δημιουργία λίστας ένταξης και χρηματοδότησης ωφελουμένων να είναι με μόνο κριτήριο την από χαμηλά προς τα επάνω ενεργειακή κατάταξη του ακινήτου.

 Πηγή: neakriti.gr

Επισκέψεις: 288

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει