19 Απριλίου 2024

Η ανάπτυξη θαλάσσιων αιολικών πάρκων στα σχέδια του ΥΠΕΝ.

Η ανάπτυξη θαλάσσιων αιολικών πάρκων βρίσκεται στα σχέδια του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και επί τούτου την Τετάρτη πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρέσβη της Νορβηγίας στην Ελλάδα, Frode Overland Andersen, δεδομένης της σημαντικής εμπειρίας της Νορβηγίας πάνω στον τομέα.

Στη συνάντησή τους συζητήθηκαν γενικότερα θέματα αμοιβαίας συνεργασίας με επίκεντρο στην ανάπτυξη θαλάσσιων αιολικών πάρκων.

Ο κ. Andersen αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον νορβηγικών εταιρειών να πραγματοποιήσουν επενδύσεις στον τομέα των ΑΠΕ, ενώ η συζήτηση επεκτάθηκε και σε τομείς της τεχνολογίας οι οποίοι συμβάλλουν στην κλιματική ουδετερότητα.

Συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στον τομέα του φυσικού αερίου, στον οποίο η Νορβηγία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς παγκοσμίως.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημέρωσε τον Πρέσβη της Νορβηγίας ότι η Ελλάδα επεξεργάζεται την εκπόνηση ρυθμιστικού πλαισίου για την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων προκειμένου να διευκολυνθεί η προσέλκυση επενδύσεων.

Πηγή: ecozen.gr

Επισκέψεις: 99

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει