19 Απριλίου 2024

Δασικοί χάρτες: «Απειλή» για τις περιουσίες χιλιάδων ιδιοκτητών γης – Οργισμένη αντίδραση αγροτοκτηνοτρόφων Ρεθύμνου.

Ορατός είναι ο κίνδυνος να χάσουν χιλιάδες ιδιοκτήτες γης και στο Ρέθυμνο δια παντός την κυριότητα των εκτάσεως τους – είτε πρόκειται για ελαιώνες, είτε για βοσκοτόπια – εξαιτίας της κύρωσης των δασικών χαρτών, που αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη

Αγωνιώδη είναι η προσπάθεια των αγροτοκτηνοτρόφων του Ρεθύμνου να μην προχωρήσει ως έχει η ανάρτηση των δασικών χαρτών, η οποία μόνο χάος -όπως λένε- μπορεί να προκαλέσει.

Όπως εξηγεί στην ΚΡΗΤΗ ΤV ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου, εάν οι δασικοί χάρτες ισχύουν, τότε χιλιάδες ιδιοκτήτες γης – αναμεσά τους και αγροτοκτηνοτρόφοι – κινδυνεύουν να χάσουν οριστικά την κυριότητα των περιουσιών τους.

Η κύρωση των δασικών χαρτών, με βάση τον Γιώργο Βενιεράκη θα είναι ολέθρια και για τα λόγο αυτό οι αγροτοκτηνοτροφικοί σύλλογοι ξεκίνησαν μια «σταυροφορία» ενημέρωσης των πολιτών, ζητώντας και την συμβολή των θεσμικών φορέων της Κρήτης.

Όπως τονίζει ο κ. Βενιεράκης οι ιδιοκτήτες γης -είτε πρόκειται για ελαιώνες, είτε για βοσκοτόπια- δεν θα πρέπει να πέσουν στην «παγίδα» και να κινηθούν δικαστικά, καθώς θα χαθεί πολύτιμος χρόνος και φυσικά χρήμα που στην περίπτωση των παραγωγών, δεν υπάρχει.

Εν έτει 2021 η οικονομική επιβάρυνση των παραγωγών σε συνδυασμό με τις συνέπειες από την υγειονομική κρίση, δημιουργούν ένα «εκρηκτικό μείγμα», που με γοργούς ρυθμούς οδηγεί σε φθίνουσα πορεία τον πρωτογενή τομέα.

Η διαδικασία της τμηματικής ανάρτησης των δασικών χαρτών στην ελληνική επικράτεια θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι η κύρωση των δασικών χαρτών να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

 Πηγή: neakriti.gr

Επισκέψεις: 83

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει