25 Απριλίου 2024

Μιχ. Χωραφάς: “να δοθεί παράταση προθεσμίας για τους δασικούς χάρτες”.

Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου, εξέπεμψε μήνυμα αγωνίας και αγανάκτησης, για τον τρόπο που το ελληνικό δημόσιο χειρίστηκε την υπόθεση των δασικών χαρτών, περιγράφοντας τις παλινωδίες, τις μεγάλες καθυστερήσεις αλλά και την απορία, τελικά, με ποιο τρόπο ακριβώς, έγινε η σύνταξη του Δασικού Χάρτη.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Μιχάλης Χωραφάς όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ, είπε ότι όλη κατάσταση την περίοδο αυτή είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω covid και η προθεσμία με τη διαδικασία που απαιτείται, είναι πολύ πιεστική και αυξάνει το άγχος των πολιτών που ήδη είναι διάχυτο αυτή την περίοδο.

Το ΤΕΕ ετοιμάζει να καταθέσει το επόμενο 10ημερο επιστολή για το Δασικό Χάρτη την οποία θα στείλει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι μεγάλο ποσοστό του επαρχιακού οδικού και κεντρικού δικτύου εμφανίζεται «πρασινισμένο», που αποτελεί πρόδηλο σφάλμα και σε πολλά σημεία όπου πλαταίνει ο δρόμος τα όμορα ακίνητα καθίστανται μη άρτια.

Διερωτήθηκε, γιατί να βαφτούν πράσινο κομμάτια αιγιαλού που δεν είναι στη δικαιοδοσία του υπουργείου. Θα έπρεπε, όπως ανέφερε, να προηγηθούν οι διορθώσεις πρόδηλων σφαλμάτων για να ακολουθήσει η φάση των ενστάσεων.

Τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει συστράτευση για να δοθεί παράταση προθεσμίας και να μειωθεί το παράβολο ειδικά για τις μεγάλες εκτάσεις.

Σχετικά με το ιδιοκτησιακό, είπε ότι δεν έχομε πειστεί ότι δε συσχετίζεται με το χαρακτηρισμό των εκτάσεων ως δασικών, γιατί το αποτέλεσμα του δασικού χάρτη θα σταλεί στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Η υπεύθυνη του Δασικού Χάρτη Παρασκευή Γοργονοπούλου συμφώνησε με την ανάγκη χορήγησης παράτασης της προθεσμίας, σημειώνοντας ότι αυτό θα καταστεί επιτακτικό όσο θα προχωρεί ο χρόνος και θα πληθαίνουν οι ενστάσεις που θα κατατίθενται από τον κόσμο, περιγράφοντας και τον τρόπο σύνταξης του Δασικού Χάρτη και αναλύοντας λεπτομέρειες.

Δικαιολόγησε ότι τα λάθη και ατέλειες που υπάρχουν η Υπηρεσία δεν πρόλαβε λόγω του λίγου χρόνου που δόθηκε για τη διόρθωση του Χάρτη και μπορούν να αποκατασταθούν ως πρόδηλα.

Πηγή: anatolh.com

Επισκέψεις: 71

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει