19 Μαρτίου 2024

Την αντίθεσή τους στο περιεχόμενο των δασικών χαρτών εξέφρασαν σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι, μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, στο πλαίσιο κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά. Οι συμμετέχοντες ζήτησαν ακόμα την λήψη άμεσων μέτρων για την στήριξη του αγροτικού τομέα.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ανάρτηση των δασικών χαρτών, με τους αγρότες να τονίζουν ότι δεν πρέπει μέσω των δασικών χαρτών να αμφισβητηθεί το δικαίωμα της ιδιοκτησίας.

Ακόμα ζήτησαν να δοθεί παράταση στο δικαίωμα υποβολής των αντιρρήσεων και να διορθωθούν τα όποια λάθη στους δασικούς χάρτες, χωρίς οι ίδιοι να κληθούν να πληρώσουν ένα ακόμα χαράτσι, όπως χαρακτηριστικά υποστήριξαν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μανούσο Σταυριανουδάκη δεν πρέπει να υπάρχει αμφισβήτηση εκτάσεων που ανήκουν σε αγρότες και είναι αγροτικές και καλλιεργήσιμες.

Οι αγρότες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση συγκεντρώθηκαν με τα οχήματά τους στον κόμβο Μουρνιών, από όπου πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία έξω από την Διεύθυνση Δασών Χανίων και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κατάληξη στα γραφεία της αντιπεριφέρειας όπου και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά.

Στην τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό συμμετείχαν ακόμα ο βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης, η προϊσταμένη της διεύθυνσης δασών Πολύμνια Σκλαβάκη, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Γιάννης Δασκαλάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών έθεσαν τα αιτήματα και τους προβληματισμούς τους για τους δασικούς χάρτες στον ίδιο τον υφυπουργό, από τον οποίο υπήρξαν διαβεβαιώσεις πως θα λυθούν τα όποια προβλήματα και ότι δεν θα αδικηθεί κανένας αγρότης και κτηνοτρόφος. Μάλιστα ο κ. Αμυράς ζήτησε να γίνει ξεχωριστή τηλεδιάσκεψη μόνο με τους εκπροσώπους των αγροτών.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου μπροστά από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επισκέψεις: 45

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει