24 Απριλίου 2024

Διορθωτικές ενέργειες για την αναμόρφωση των δασικών χαρτών.

«Το επόμενο διάστημα προχωράμε στην ανάθεση σε τεχνικούς συμβούλους στα κατά τόπους δασαρχεία της διόρθωσης των σφαλμάτων στους δασικούς χάρτες, της συμπερίληψης των διοικητικών πράξεων που δεν έχουν συμπεριληφθεί και της αναμόρφωσης των χαρτών μετά τις αποφάσεις που θα λάβουμε με τις οποίες θα εξαιρείται ο ασπάλαθος από εκείνα τα είδη που χαρακτηρίζουν δασική μία έκταση». Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, σε δηλώσεις του κατά την διάρκεια συναντήσεων που είχε με φορείς για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Συγκεκριμένα, στις διορθώσεις-αναμόρφωση των Δασικών χαρτών που είναι αίτημα του Περιφερειακού συμβουλίου, Αυτοδιοίκησης, φορέων, αγροτών, πολιτών, στις μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές που θα υπάρξουν, αλλά και στην πολιτική βούληση της Κυβέρνησης για τις αναγκαίες διορθώσεις, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, σε διαδοχικές συναντήσεις που είχαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης στο Ηράκλειο και στο Επιμελητήριο Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Στις συναντήσεις με τον Υπουργό αλλά και στις διαδοχικές συναντήσεις που ακολούθησαν με Δημάρχους, φορείς με την συμμετοχή πολιτικών παραγόντων, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στην απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου, των φορέων, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα των αναμορφώσεων και τις άρσεις αδικιών που έχουν προκύψει.

Ο Κώστας Σκρέκας κατά την διάρκεια των συναντήσεων, με την σειρά του ενημέρωσε για τις διοικητικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ώστε να λυθούν με μόνιμο και οριζόντιο τρόπο τα προβλήματα που αφορούν στους ασπάλαθους και να προχωρήσει η διόρθωση των πρόδηλων λαθών που προκάλεσαν προβληματισμό στον κόσμο. «Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα οι Κρητικοί, ούτε για τις περιουσίες τους, ούτε για τις ενισχύσεις οι κτηνοτρόφοι και οι γεωργοί. Το επόμενο διάστημα προχωράμε στην ανάθεση σε τεχνικούς συμβούλους στα κατά τόπους δασαρχεία της διόρθωσης των σφαλμάτων στους δασικούς χάρτες, της συμπερίληψης των διοικητικών πράξεων που δεν έχουν συμπεριληφθεί και της αναμόρφωσης των χαρτών μετά τις αποφάσεις που θα λάβουμε με τις οποίες θα εξαιρείται ο ασπάλαθος από εκείνα τα είδη που χαρακτηρίζουν δασική μία έκταση».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι θα γίνουν διορθώσεις που αφορούν στη φρυγανώδη βλάστηση, που ενώ «υπάρχουν υπουργικές αποφάσεις ότι εκπίπτει των ειδών εκείνων που χαρακτηρίζουν δασική μία έκταση, εντούτοις κάποιοι μελετητές χαρακτήρισαν εκτάσεις που καλύπτονται από φρυγανώδη βλάστηση ως δασική».

Επισκέψεις: 73

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει