18 Απριλίου 2024

Γ. Στύλιος: Άμεση προκήρυξη δύο μεγάλων έργων για την πλήρη ψηφιοποίηση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας.

Ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες του 23ου Greek ICT Forum – Infomobility World με σημαντικές εξαγγελίες από τον Γεώργιο Στύλιο, υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και αρμόδιο για ειδικά ψηφιακά έργα και το Κτηματολόγιο, σχετικά με νέα μεγάλα έργα που είναι θέμα ημερών να προκηρυχθούν, καθώς και τις πρώτες ψηφιακές υπηρεσίες του Κτηματολογίου.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός αποκάλυψε στην καταληκτική συνεδρίαση της Πέμπτης 15ης Απριλίου ότι εντός των ημερών θα ανέβουν στο gov.gr οι πρώτες ψηφιακές υπηρεσίες βασισμένες στην ψηφιοποίηση και στις εφαρμογές που έχουν ολοκληρωθεί στο εν εξελίξει μεγάλο έργο του Ψηφιακού Κτηματολογίου. Παράλληλα προανήγγειλε την άμεση προκήρυξη δύο μεγάλων έργων που αφορούν στην πλήρη ψηφιοποίηση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ και στην παροχή χρηματοδότησης σε επιχειρήσεις για έργα Ψηφιακού Μετασχηματισμού των διαδικασιών του αξίας 380 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα από το ψηφιακό βήμα του 23ου Greek ICT Forum – Infomobility World ανακοινώθηκαν σημαντικές επιχειρηματικές και κυβερνητικές ειδήσεις από τις οποίες ξεχώρισαν:

-Η ίδρυση spinoff εταιρείας ψηφιακών υπηρεσιών από τον Ομιλο Τιτάν, η οποία θα αναλάβει σε διεθνές επίπεδο την ανάπτυξη και υποστήριξη υπηρεσιών ψηφιακού μετασχηματισμού όλων των εταιρειών του Ομίλου σε διεθνές επίπεδο. Ο Φωκίων Τασούλας, Executive Director Group Engineering & Technology του Ομίλου, ανάφερε πώς οι ανάγκες στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης ειδικών εφαρμογών και υπηρεσιών ψηφιακού μετασχηματισμού υπαγόρευσαν την απόφαση αυτή και το στελεχιακό δυναμικό θα είναι Ελληνες Επιστήμονες και τεχνικοί.

-Tα εγκαίνια από την Interworks του νέου cloud data center στη Θεσσαλονίκη, το οποίο απευθύνεται τόσο στους πελάτες της εταιρείας στην νοτιοανατολική Ευρώπη, όσο και σε νέους σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα. Η αναγγελία πραγματοποιήθηκε από τον Δρα Βασίλη Ζωγράφο. Πρόεδρο και Διευθύνοντας Σύμβουλο της εταιρείας.

-H συμφωνία συνεργασίας της “Συμμετοχές 5G” και του Ταμείου “Φαιστός” με το Corallia στους τομείς της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και τη στήριξη επιχειρηματικών σχημάτων που αναπτύσσουν προϊόντα και λύσεις για την εκμετάλλευση της τεχνολογίας 5G. Την ανακοίνωση έκανε ο Αντώνης Τζωρτζακάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της “Συμμετοχές 5G A.E” του Ταμείου “Φαιστός”.

-Νέες λεπτομέρειες για την επιτάχυνση των διαδικασιών ενοποίησης των ΔΟΥ Αττικής και τη σύσταση κεντρικής υπηρεσίας στην Αττική που θα συντονίζει και θα οργανώνει όλη την εισπρακτική προσπάθεια της φορολογικής Διοίκησης έδωσε ο Γιώργος Πιτσιλής, Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Στο 23ο Greek ICT Forum συμμετείχαν περισσότεροι από 40 Ελληνες και ξένοι Ομιλητές, άνω των 30 Χορηγών Εταιρειών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, ενώ την πλατφόρμα και τις εργασίες του διήμερου Συνεδρίου ακολούθησαν άνω των 7500 Συνέδρων και Επισκεπτών με επαγγελματική ιδιότητα με βάση την εγκυρότητα και την αναμφισβήτητη ακρίβεια των Google Analytics.

Το 23ο Greek ICT Forum – Infomobility Wold πραγματοποιήθηκε με την αιγίδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και την συμμετοχή των εταιρειών:

-Dell Technologies ως Diamond Sponsor

-Info Quest Technologies, Interworks.Cloud, Schneider Electric,  Space Hellas, SingularLogic ως Platinum Sponsors

-Cosmote, Fortinet, Intrasoft International, Nova, Performance | VMware, Uni Systems, Vodafone και WIND ως Gold Sponsors

-Oracle και SAP ως Silver Sponsors

-Barphone, Cloudfin,  Delloitte, Epsilon Net, Epsilon Singularlogic, Data Communication, Huawei,  IT-Telesis, Lamda Hellix και Wings ICT Solutions ως Bronze Sponsors

-Analysis ICT Consulting, Core Solutions, Kaspersky, Online Data και SoftOne ως Supporters

-Με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ψηφιακού Περιεχομένου (ΕΚΤ), του ΣΕΠΕ, του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, ΣΕΚΕΕ και την συνεργασία του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και του capital.gr

Η Teamworks ανανέωσε την ψηφιακή συνάντηση Ομιλητών, Συνέδρων και Χορηγών στο επόμενο Συνέδριό της στις 1 και 2 Ιουνίου που αφορά στον τομέα του  Digital Enterprise Transformation.

Επισκέψεις: 57

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει