20 Απριλίου 2024

Αντικαταστήστε τα κλιματιστικά με κισσούς.

Οι κισσοί μπορεί να δημιουργούν όμορφες εικόνες ειδικά εντός των αστικών περιοχών αλλά αποτελούν σε έναν πραγματικό εφιάλτη για όσους θέλουν για οποιοδήποτε λόγο να απαλλαγούν από την παρουσία τους στα σπίτια ή τους κήπους τους. Επίσης οι κισσοί κρύβουν δομικές ατέλειες που μπορεί να έχουν προκληθεί στα σημεία που αναπτύσσονται ενώ επίσης μπορούν να αποτελέσουν «σύμμαχο» για ανθρώπους ή και ζώα που σκαρφαλώνοντας πάνω σε αυτούς μπορούν να προσεγγίσουν τα παράθυρα και τα μπαλκόνια των σπιτιών.

Ερευνητές της Βασιλικής Φυτοκομικής Εταιρείας της Βρετανίας παρέχουν ένα πολύ ισχυρό επιχείρημα όχι μόνο για να μην καταστρέφει κανείς τους κισσούς που αναπτύσσονται στους εξωτερικούς τοίχους της κατοικίας του αλλά αν μπορεί να καλύψει όλη την εξωτερική επιφάνεια του σπιτιού του με κισσούς. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι αυτά τα αναρριχώμενα φυτά μπορούν να αποτελέσουν ένα ιδανικό φυσικό υλικό ψύξης και θέρμανσης των κατοικιών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές οι κισσοί δημιουργούν ένα καταπληκτικό μονωτικό στρώμα που δροσίζει το σπίτι όταν έχει ζέστη και το θερμαίνει όταν κάνει κρύο. Όπως αναφέρουν οι κισσοί μπορούν να μειώσουν κατά επτά βαθμούς Κελσίου την θερμοκρασία του σπιτιού κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και να το διατηρούν ζεστό κατά την διάρκεια το χειμώνα.

https://www.naftemporiki.gr/story/1717458/antikatastiste-ta-klimatistika-me-kissous

Wikimedia Commons

Επισκέψεις: 55

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει