20 Απριλίου 2024

ΣΥΜΜΑΧΙΑ για ένα ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΤΕΕ: Ανακοίνωση για την απώλεια του δημόσιου ελέγχου στα ΕΛΠΕ.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ για ένα ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΤΕΕ εκφράζει κατηγορηματικά την αντίθεσή της στην επιχειρούμενη ολική εκχώρηση των ΕΛΠΕ στον ιδιώτη μεγαλομέτοχο με σχετική απόφαση αλλαγής του Καταστατικού του Ομίλου στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση Μετόχων την Πέμπτη 20/5/21. Η κυβέρνηση  της «Αριστείας» και του «Επιτελικού κράτους», συμπεριφέρεται ως συνεργός, στα μακροχρόνια σχέδια του μεγαλομετόχου, για την άλωση στρατηγικών τομέων της οικονομίας, όπως άλλωστε αυτός πράττει στο χώρο του real estate. Πρόκειται για μία ενέργεια που στρέφεται ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, δεδομένης της στρατηγικής σημασίας του Ομίλου, τόσο για την ενεργειακή πολιτική της χώρας, όσο και για την ενεργειακή της ασφάλεια.

Ο ενεργειακός και ψηφιακός μετασχηματισμός και ο εκσυγχρονισμός της εταιρικής διακυβέρνησης με προσήλωση στο τρίπτυχο δημοκρατία-διαφάνεια-ευελιξία είναι ζητούμενα σε έναν σύγχρονο ενεργειακό Όμιλο, που θα τελεί όμως υπό δημόσιο έλεγχο. Δυστυχώς σήμερα η επίκληση των απαιτούμενων αλλαγών χρησιμοποιείται ως όχημα για την απώλεια του δημόσιου ελέγχου.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ για ένα ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΤΕΕ καλεί την Κυβέρνηση και τον ιδιώτη να τηρήσουν τη συμφωνία των Μετόχων του 2003 σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο διορίζει το management και την πλειοψηφία των μελών του ΔΣ του Ομίλου και προκρίνει αναφανδόν την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των ΕΛΠΕ.

Στηρίζει τέλος τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και καλεί όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να αναλάβουν

Επισκέψεις: 52

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει