19 Απριλίου 2024

Επόμενος κύκλος του προγράμματος Εξοικονομώ-Αυτονομώ 2021.

Οριστικοποιήθηκε ο σχεδιασμός για τον επόμενο κύκλο του προγράμματος Εξοικονομώ Αυτονομώ 2021.

Με ορισμένες αλλαγές στα κριτήρια ένταξης θα προκηρυχθεί το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ Αυτονομώ, το τρίτο τρίμηνο του 2021. Με προϋπολογισμό 1 δισ. ευρώ, στόχος είναι να ενταχθούν στο πρόγραμμα 80.000 κτίρια σε όλη την επικράτεια.

Η ηγεσία του ΥΠΕΝ, αναφέρει την εφαρμογή κριτηρίων που αποσκοπούν στην καλύτερη στόχευση των κτιρίων που χρειάζονται αναβάθμιση. Στο τρέχον πρόγραμμα κριτήριο ένταξης ήταν η ταχύτητα της υποβολής των αιτήσεων, στην επόμενη φάση, καθοριστικής σημασίας θα είναι το εισόδημα, όχι μόνο ως προς τα ποσοστά επιχορήγησης αλλά και ως προς την προτεραιότητα της αίτησης.

Παράλληλα, το επερχόμενο πρόγραμμα θέτει σε προτεραιότητα τις αιτήσεις με βάση ορισμένα ποιοτικά κριτήρια. Σημαντικό ρόλο θα παίζει ο βαθμός βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης της οικίας σε συνδυασμό με τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητο.

Η προεργασία που έχει γίνει από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τον καθορισμό του επιδόματος θέρμανσης θα αξιοποιηθεί για το κριτήριο των κλιματολογικών συνθηκών.

Ο συνδυασμός των προαναφερόμενων κριτηρίων θα ξεκλειδώνει τόσο τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ενίσχυσης για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών όσο και το ύψος της επιδότησης. Ανάμεσα στους όρους για την διανομή των μεγαλύτερων ενισχύσεων θα συμπεριλαμβάνεται και ο νέος βαθμός ενεργειακής απόδοσης που θα καταγράφει το κτίριο μετά τις παρεμβάσεις.

Συνολικά, στόχος του ΥΠΕΝ είναι η πραγματοποίηση επενδύσεων άνω των 3 δισ. Ευρώ στην ενεργειακή αναβάθμιση για την επόμενη πενταετία, από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ.

Τα ποσοστά ενίσχυσης δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο εκτιμάται κατά τις διαθέσιμες πληροφορίες, πως αυτά θα φτάνουν το ποσοστό του 80%. Παράλληλα, θα δίνεται η δυνατότητα συνδυασμού πηγών χρηματοδότησης, δηλαδή από το ίδιο το πρόγραμμα, τραπεζικό δάνειο και ιδία συμμετοχή.

Ανάμεσα στις επιλέξιμες παρεμβάσεις, η αντικατάστασή των υφιστάμενων κουφωμάτων.

Με 50 χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας τα ενεργειακά κουφώματα της ΕΤΕΜ προσφέρουν την αναβάθμιση που σας αξίζει! Δέσμευσή μας, η δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας για τους πελάτες μας.

Επόμενος κύκλος του προγράμματος Εξοικονομώ-Αυτονομώ 2021

Ο συνδυασμός λειτουργικότητας, επιδόσεων και ασφάλειας επιτυγχάνεται στο μέγιστο στα συστήματα της ΕΤΕΜ που συνεχώς αναβαθμίζονται προκειμένου να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό χρήστη. Το πιστοποιημένο δίκτυο συνεργατών της σε όλη την Ελλάδα είναι εδώ να σας ενημερώσει σχετικά με τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά του κάθε συστήματος, με στόχο την απόλυτη ικανοποίηση σας!

Επισκεφθείτε το https://www.exoikonomokatoikon.gr/ ή έναν από τους 350 συνεργάτες της ΕΤΕΜ σε όλη την Ελλάδα και λάβετε την κατάλληλη καθοδήγηση για την πιο αποδοτική λύση.

Πηγή: capital.gr

Επισκέψεις: 79

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει