20 Απριλίου 2024

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΕΕ – Νομοσχέδιο για την «Προστασία» της Εργασίας: Να αποσυρθεί.

Με αφορμή την κατάθεση του Νομοσχεδίου για την «Προστασία» της Εργασίας στην ελληνική Βουλή, η ΣΥΜΜΑΧΙΑ για ένα ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΤΕΕ εκφράζει την έντονη αντίθεσή της και ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση να το αποσύρει.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αντιλαμβάνεται ως προστασία της εργασίας την κατάργηση του 8ώρου, την επέκταση της ελαστικής εργασίας, την διευκόλυνση των απολύσεων, την περιστολή του δικαιώματος στην απεργία, την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας σε ακόμα περισσότερους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του τεχνικού κλάδου . Ήδη και με το ισχύον νομικό πλαίσιο το οκτάωρο καταστρατηγείται συχνά και οι απλήρωτες υπερωρίες αποτελούν δυστυχώς τον κανόνα.

Το Νομσχέδιο πλήττει άμεσα τον τεχνικό κλάδο καθώς τουλάχιστον 30000 μηχανικοί εργάζονται ως μισθωτοί στην Βιομηχανία, σε εργοτάξια, σε μελετητικές εταιρείες, στην Ενέργεια, στην Πληροφορική, συχνά χωρίς πρόσληψη αλλά με το περίφημο μπλοκάκι.

Για τον κόσμο αυτό η επαγγελματική πραγματικότητα συχνά αντίκειται στις προσδοκίες για ένα ασφαλές και αξιοβίωτο μέλλον και το νέο νομοσχέδιο έρχεται να σφραγίσει την διάψευση των προσδοκιών.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ για ένα ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΤΕΕ απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους μηχανικούς:

·       να υπερασπιστούμε το οκτάωρο

·       να διεκδικήσουμε τη μείωση του εργάσιμου χρόνου, ακολουθώντας το παράδειγμα της Σουηδίας και της Ισπανίας.

·       να απεργήσουμε την Πέμπτη 10 Ιουνίου

·       να συμμετέχουμε στις κατά τόπους διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και στην Αθήνα στις 11πμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος

8 ώρες είναι αρκετές, μειώστε τις ώρες – αυξήστε τις δουλειές

Επισκέψεις: 31

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει