25 Απριλίου 2024

Ξεκινά η συλλογή δηλώσεων Εθνικού Κτηματολογίου για τα Νησιά των Κυκλάδων – Ενημέρωση και οδηγίες.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤA ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

(Ανάφη, Θήρα, Θηρασιά, Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος, Αντίπαρος, Πάρος, Μήλος, Σέριφος, Μύκονος, Τήνος, Άνδρος, Κέα, Κύθνος, Αμοργός, Νάξος, Δονούσα, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια)

Καλλικρατικοί Δήμοι: ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, ΠΑΡΟΥ, ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΤΗΝΟΥ, ΚΕΑΣ, ΚΥΘΝΟΥ, ΜΗΛΟΥ (Δ.Κ. Αδάμαντος), ΣΕΡΙΦΟΥ, ΣΙΚΙΝΟΥ, ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ, ΑΝΑΦΗΣ, ΘΗΡΑΣ (Δ.Κ. Θήρας, Θηρασιάς, Βόθωνος, Βουρβουλού, Καρτεράδου, Ημεροβιγλίου, Οίας, Μεσαριάς, Έξω Γωνιάς), ΙΗΤΩΝ, ΜΥΚΟΝΟΥ (Δ.Κ. Άνω Μεράς), ΑΝΔΡΟΥ, ΑΜΟΡΓΟΥ

Για πλήρη ενημέρωση και ορθή προετοιμασία της δήλωσής σας, ενημερωθείτε μέσω:

Α. των τηλεφωνικών γραμμών τ CALL CENTER (ώρες λειτουργίας καθημερινά 08.00 πμ – 8.00 μμ)

801 4000 10 για κλήσεις από σταθε χρέωση σύμφωνα με τη τιμολογιακή πολιτική του τηλεπικοινωνιακού παρόχου σας για Ειδικούς Μη Γεωγραφικούς αριθμούς
231 600 5400 για κλήσεις από κινητό ή σταθε χρέωση σύμφωνα με τη τιμολογιακή πολιτική του τηλεπικοινωνιακού παρόχου

Β. της web εφαρμογής kthma.gr
Μετά την επικοινωνία με τις παραπάνω εφαρμογές θα λάβετε SMS ή email με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Γ ανακοινώσεων του FACEBOOK στην ηλεκτρονική διεύθυνση: @kthma.kyklades

*πλέον των ανωτέρω επιλογών διατίθεται έντυπο ενημερωτικό υλικό και από τα Γραφεία Κτηματογράφησης και Ενημέρωσης

Ξεκινά η συλλογή δηλώσεων Εθνικού Κτηματολογίου για τα Νησιά των Κυκλάδων στις   5    Ιουλίου  2021

Η περίοδος συλλογής δηλώσεων για τους κατοίκους εσωτερικού διαρκεί από 5 / 7 / 2021  έως 5 / 10 / 2021

Η περίοδος συλλογής δηλώσεων για τους κατοίκους εξωτερικού διαρκεί από 5 / 7 / 2021  έως 5 / 1 / 2022

Η συμμετοχή των πολιτών για την υποβολή δηλώσεων των εμπράγματων δικαιωμάτων τους στις περιοχές κτηματογράφησης είναι υποχρεωτική, όπως και η συμμετοχή των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού και Δημόσιου Δικαίου.

Η μη υποβολή δήλωσης, ενέχει διοικητικό πρόστιμο.

Η   παρούσα  ανακοίνωση  αφορά  αποκλειστικά  δικαιούχους  δικαιωμάτων  των   παραπάνω περιοχών.

Από αρχές Ιουλίου θα λειτουργούν :

Γραφείο Κτηματογράφησης    ΑΘΗΝΩΝ: Φραντζή Αμβροσίου 48 & Αμεινοκλέους, Τ.Κ. 11744, Νέος

Κόσμος ΑΘΗΝΑ.

Γραφείο Κτηματογράφησης Άνδρου: Μελίνας Μερκούρη 1 (δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου),

Τ.Κ. 84501, Γαύριο Άνδρου.

Γραφείο Κτηματογράφησης Θήρας: Εμπορικό κέντρο «ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ», Επαρχιακή οδός Φηρών –

Όρμου Περίσσης ευθεία Φηρών – Πύργου, Τ.Κ. 84700 Μεσαριά.

Γραφείο   Κτηματογράφησης   Κέας:    Επαρχιακή   οδός   Κορησσίας   Βουρκαρίου   (δίπλα   στο

Υποθηκοφυλακείο Κέας), Τ.Κ.84002 Άγιος Γεώργιος Κορησσίας.

Γραφείο Κτηματογράφησης Μήλου – Σερίφου: Λιβάδι Σερίφου (έναντι Ταχυδρομείου) Τ.Κ. 84005.

Γραφείο Κτηματογράφησης Μυκόνου: Πνευματικό Κέντρο Άνω Μερά Μυκόνου (δίπλα στο μνημείο

Ηρώων), Επαρχιακή οδός Μυκόνου – Άνω Μερά, Τ.Κ. 84600.

Γραφείο  Κτηματογράφησης  Νάξου:  οδός  Κοντολέοντος,  Επαρχιακή  οδός  Νάξου  Εγκαρών  και

Περιφερειακής οδού χώρας Νάξου, Τ.Κ. 84300.

Γραφείο   Κτηματογράφησης  Πάρου:   Εμπορικό   Κέντρο   Νάουσας   Πάρου,   περιοχή   Βουνάλι,

Επαρχιακή οδός Νάουσας – Παροικιάς, Τ.Κ. 84401.

Γραφείο Κτηματογράφησης Τήνου: Λεωφόρος Τριποτάμου 1 (δίπλα στο Υποθηκοφυλακείο), Τ.Κ.

84200 Τήνος.

Κεντρικά γραφεία Αναδόχου – Θεσσαλονίκη: Σαράφη 48Β & 48Γ, Τ.Κ. 55135 – Φοίνικας

Κατά την διάρκεια συλλογής των δηλώσεων θα λειτουργούν & Γραφεία Ενημέρωσης :

Γραφεία Ενημέρωσης Πολιτών στις Νήσους:Αμοργού,  Αντιπάρου,  Ίου,  Κύθνου,  Μήλου,

Φολεγάνδρου, Ανάφης, Θηρασιάς, Σικίνου, Δονούσας, Ηρακλειάς, Σχοινούσας, Κουφονησίων.

( σε χώρους Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων )

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ Ν.2308/95

α. Ποιοι έχουν υποχρέωση να υποβάλουν δήλωση

Όλα  τα  φυσικά  ή  νομικά  πρόσωπα  που  έχουν  εμπράγματο  ή άλλο  εγγραπτέο  δικαίωμα  σε  ακίνητο υποχρεούνται να υποβάλουν δήλωση του δικαιώματος τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Τέτοια δικαιώματα είναι π.χ. η κυριότητα (πλήρης ή ψιλή κυριότητα), η επικαρπία, η δουλεία (οίκησης, διόδου κ.λπ.), η υποθήκη

/ προσημείωση, αγωγές, ανακοπές, κατασχέσεις, μακροχρόνιες μισθώσεις, χρονομεριστικές μισθώσεις (time sharing), χρηματοδοτικές μισθώσεις ακινήτου (leasing), μεταλλειοκτησίες, μεταφορά συντελεστή δόμησης. Επίσης στην υπό κτηματογράφηση περιοχή υποχρέωση υποβολής δήλωσης έχουν και τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο ή άλλο εγγραπτέο δικαίωμα για τις ιδιοκτησίες που συστάθηκαν κατά τους ορισμούς του κυκλαδικού εθίμου και αποτελούν τα Ειδικά Ιδιοκτησιακά Αντικείμενα, όπως π.χ. τα κατώγεια, τα ανώγεια, τα υπόσκαφα, οι μύλοι  κλπ.

Όποιος  αποκτά  δικαίωμα  κατά  την  περίοδο  συλλογής  δηλώσεων  υποχρεούται  να  υποβάλει δήλωση,ανεξαρτήτως από το αν το δικαίωμα έχει ήδη δηλωθεί από τον προηγούμενο δικαιούχο.

Η δήλωση αφορά στο δικαίωμα επί ακινήτου και όχι στο ακίνητο. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που ένα ακίνητο ανήκει σε περισσότερα από ένα άτομα, πρέπει όλοι όσοι έχουν δικαίωμα σε αυτό, να το δηλώσουν (π.χ. τόσο αυτός που έχει την ψιλή κυριότητα όσο και αυτός που έχει την επικαρπία του ακινήτου).

β. Πώς, πού και πότε υποβάλλεται η δήλωση

Για την υποβολή δήλωσης στο Εθνικό Κτηματολόγιο συμπληρώνονται τα ειδικά έντυπα δήλωσης δικαιώματος που διατίθενται από τα Γραφεία Κτηματογράφησης και στην ιστοσελίδα  www.ktimatologio.gr . Υπάρχουν δύο έντυπα, το Δ1, το οποίο συμπληρώνεται από τα φυσικά πρόσωπα που έχουν δικαίωμα κυριότητας ή δουλείας και το Δ2, το οποίο κατά κανόνα συμπληρώνεται από τα νομικά πρόσωπα και από τα φυσικά πρόσωπα όταν έχουν να δηλώσουν οποιοδήποτε άλλο δικαίωμα εκτός από κυριότητα και δουλεία όπως π.χ. εμπράγματη ασφάλεια, κατάσχεση, εγγραπτέο αγωγή, εγγραπτέο μίσθωση. Για εγγραπτέα δικαιώματα επί των Ειδικών Ιδιοκτησιακών Αντικειμένων συμπληρώνεται πάντα το έντυπο Δ2.

Η δήλωση υποβάλλεται στο Γραφείο Κτηματογράφησης ή ηλεκτρονικά στο  www.ktimatologio.gr

Δεν γίνεται δεκτή ταχυδρομική υποβολή της δήλωσης.

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τους κατοίκους εσωτερικού  είναι τρεις μήνες. Η αντίστοιχη προθεσμία για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο είναι έξι μήνες

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων, κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που αποκτά νέο δικαίωμα σε ακίνητο πρέπει να υποβάλει δήλωση, εντός ενός μήνα από τη μεταγραφή του στο Υποθηκοφυλακείο. Πέραν του μήνα, η δήλωση είναι εκπρόθεσμη.

Β1. Ποια έγγραφα ή και στοιχεία συνυποβάλλονται με το έντυπο της δήλωσης

Εκτός από το έντυπο της δήλωσης, τα απαραίτητα δικαιολογητικά που υποβάλλονται είναι:

  • Απλό φωτοαντίγραφο του τίτλου, που τεκμηριώνει το δικαίωμα σε ακίνητο (π.χ. συμβόλαιο). Εάν κάποιος έχει αποκτήσει δικαίωμα (π.χ. κυριότητα) σε ένα ακίνητο με περισσότερους από έναν τίτλους (π.χ. το 25% με δωρεά, το 30% με γονική παροχή και το 45% με αγορά), τότε θα πρέπει να

υποβάλει αντίγραφα όλων των τίτλων.

  • Απλό    φωτοαντίγραφο    του    πιστοποιητικού    μεταγραφής/εγγραφής    του    τίτλου    στο

Υποθηκοφυλακείο

  • Στοιχεία για τον εντοπισμό του ακινήτου
  • Απλό φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του δικαιούχου
  • Απλό  φωτοαντίγραφο   εγγράφου   που  να  αποδεικνύει   τον  ΑΦΜ   (π.χ.  απόσπασμα  από εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας, αποδεικτικό απόδοσης ΑΦΜ ή λογαριασμό ΔΕΗ).

Για την πληρέστερη και ορθότερη καταχώριση της δήλωσης, εφόσον πρόκειται για οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία, καλό είναι να υποβάλλεται και απλό φωτοαντίγραφο της σύστασης διηρημένης ιδιοκτησίας.

Συνυποβαλλόμενα έγγραφα σε ειδικές περιπτώσεις

  • ΚληρονομιάΔικαίωμα που έχει αποκτηθεί με κληρονομιά, μπορεί να δηλωθεί ακόμα και αν δεν έχει συνταχθεί αποδοχή κληρονομιάς ή άλλη ισοδύναμη πράξη (π.χ. κληρονομητήριο). Σε αυτή την περίπτωση, όμως, θα πρέπει να προσκομισθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ανάλογα με την ύπαρξη ή όχι διαθήκης. Συγκεκριμένα:

ο Κληρονομιά με διαθήκη: υποβάλλονται υποχρεωτικά: α) ο τίτλος του κληρονομούμενου (εφόσον υπάρχει), β) ληξιαρχική πράξη θανάτου, γ) αντίγραφο της δημοσιευμένης διαθήκης, δ) πιστοποιητικό περί μη δημοσιεύσεως άλλης διαθήκης και ε) πιστοποιητικό περί μη αποποιήσεως κληρονομιάς.

ο Κληρονομιά χωρίς διαθήκη: υποβάλλονται υποχρεωτικά:

α) ο τίτλος του κληρονομούμενου (εφόσον υπάρχει), β) ληξιαρχική πράξη θανάτου, γ) πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών, δ) πιστοποιητικό περί μη δημοσιεύσεως διαθήκης και ε) πιστοποιητικό περί μη αποποιήσεως κληρονομιάς.

Και στις δύο περιπτώσεις:

  • Εφόσον δεν υπάρχει τίτλος θανόντος προσκομίζονται έγγραφα χρησικτησίας του θανόντος (εφόσον υπάρχουν) ή Ε9 του θανόντος ή Ε9 του κληρονόμου.
  • Τα Πιστοποιητικά περί μη δημοσιεύσεως άλλης διαθήκης, περί μη αποποιήσεως της κληρονομίας και περί μη δημοσιεύσεως διαθήκης εκδίδονται από το αρμόδιο Ειρηνοδικείο εφόσον ο θάνατος του κληρονομούμενου επήλθε μετά την 12/03/2012, ενώ αν ο θάνατος επήλθε πριν την ανωτέρω ημερομηνία απαιτείται η προσκόμιση των αντίστοιχων πιστοποιητικών ΚΑΙ από το αρμόδιο Πρωτοδικείο.
  • Έκτακτη χρησικτησία: Σε περίπτωση που κάποιος έχει αποκτήσει δικαίωμα με έκτακτη χρησικτησία, θα πρέπει να καταθέσει είτε σχετική τελεσίδικη δικαστική απόφαση (εφόσον υπάρχει) είτε θα πρέπει να υποβάλει έγγραφα από το συνδυασμό των οποίων αποδεικνύεται η 20ετής νομή και κατοχή του ακινήτου

(π.χ. αποδείξεις ΔΕΗ, ΟΤΕ, εταιρειών ύδρευσης κ.λπ., μισθωτήρια, αποδεικτικά επιδότησης, συμβολαιογραφική πράξη αναγνώρισης ορίων, έγγραφα υποθηκών και λοιπών βαρών επί του ακινήτου, συμβόλαια γειτονικών ιδιοκτητών που αναφέρουν τον δηλούντα ως κύριο του ακινήτου, Ε9 κ.λπ.). Επίσης, είναι υποχρεωτική η επισύναψη πρόσφατου Ε9 και τοπογραφικού διαγράμματος, εκτός εάν η θέση καιταόριατουγεωτεμαχίουμπορούνναπροσδιοριστούνεπακριβώςεπίτουψηφιακούχάρτητης περιοχής, (βλ. επόμενη ενότητα).

  • Σημειωτέον  ότι   η   υπό   κτηματογράφηση   περιοχή   των   νήσων   των   Κυκλάδων   δεν καταλαμβάνεται από το «τεκμήριο» κυριότητας του Δημοσίου για τις γαίες καθαρής ιδιοκτησίας (μούλκια). Για την θεμελίωση όμως ιδιωτικού δικαιώματος κυριότητας σε δάση, βοσκές και αιγιαλούς πρέπει να προσκομισθούν έγγραφα από τα οποία να προκύπτει καλόπιστη νομή επί τριακονταετία, συμπληρωθείσα το αργότερο μέχρι την 11.09.1915.

β.2   Προσδιορισμός   της   θέσης   και   των   ορίων   των   ακινήτων   στους κτηματολογικούς χάρτες

Ο δηλών υποχρεούται με τη δήλωσή του να προσκομίσει επαρκή στοιχεία, ώστε να καταστεί δυνατός ο προσδιορισμός της θέσης (εντοπισμός) και των ορίων του δηλούμενου ακινήτου στους κτηματολογικούς χάρτες.

  • Εφόσον υπάρχει τοπογραφικό διάγραμμα.

Ο πλέον αξιόπιστος τρόπος εντοπισμού και προσδιορισμού των ορίων του ακινήτου είναι το σύγχρονο τοπογραφικό διάγραμμα («εξαρτημένο τοπογραφικό») που διαθέτει συντεταγμένες X και Ψ στο Εθνικό Σύστημα Συντεταγμένων (ΕΓΣΑ 87) που χρησιμοποιεί και το Εθνικό Κτηματολόγιο. Εφόσον υπάρχει τέτοιου τύπου τοπογραφικό θα πρέπει οπωσδήποτε να προσκομιστεί.

Σε κάθε περίπτωση η υποβολή τοπογραφικού διαγράμματος είναι  απαραίτητη εφόσον:

  • αυτό αναφέρεται ή προσαρτάται στο συμβόλαιο
  • γίνεται επίκληση της χρησικτησίας ως αιτία κτήσης του ακινήτου
  • έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια για το ακίνητο
  • έχει ήδη συνταχθεί τοπογραφικό για οποιαδήποτε άλλη χρήση (π.χ. για τακτοποίηση αυθαιρέτου,

εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, πράξη τακτοποίησης, διορθωτική πράξης εφαρμογής κλπ)

  • Εφόσον δεν υπάρχει τοπογραφικό διάγραμμα.

Στις δομημένες περιοχές η αναφορά της οδού και του αριθμού είναι επαρκής πληροφορία για τον εντοπισμό του ακινήτου. Επίσης στις περιοχές που υπάρχει διοικητική πράξη (π.χ. διανομή, αναδασμός ή πράξη εφαρμογής), είναι επαρκής πληροφορία η αναφορά του αριθμού της ιδιοκτησίας ή του κληροτεμαχίου κλπ, όπως αναφέρεται στην πράξη.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις μπορεί να εντοπιστεί το ακίνητο και να προσκομιστούν τα σχετικά στοιχεία:

α) Μέσω της «Υπηρεσίας Θέασης Ορθοφωτογραφιών», που παρέχεται δωρεάν από την ΕΚΧΑ ΑΕ στον ιστότοπο  www.ktimatologio.gr Από την εφαρμογή αυτή μπορεί κανείς, επιλέγοντας Νομό και ΟΤΑ, να περιηγηθεί στον έγχρωμο ψηφιακό χάρτη της περιοχής που τον ενδιαφέρει και:

  • να εντοπίσει το ακίνητό του
  • να τοποθετήσει στο χάρτη τα όριά του (σχεδιάζοντας ένα σκαρίφημα)
  • να μετρήσει τις διαστάσεις και το εμβαδόν του και
  • να εκτυπώσει την εικόνα για να την υποβάλει μαζί με τη δήλωσή του

Η εφαρμογή διαθέτει ειδικό εργαλείο info, με το πάτημα του οποίου εμφανίζονται στον χάρτη οδοί, οικισμοί και σημεία ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής (π.χ. όνομα εκκλησίας, δημαρχείου, σχολείου), κάνοντας με τον τρόπο αυτό την περιήγηση και την αναζήτηση περιοχών ευκολότερη.

β) Μέσω της ιστοσελίδας  www.kthma.gr και συγκεκριμένα στην αρχική της σελίδα στην μέση της οθόνης στην υπ αριθμό 1 επιλογή στις Online Υπηρεσίες μπορεί κάποιος να δει την εφαρμογή εντοπισμού ακινήτων με την ονομασία «Γρήγορος εντοπισμός του ακινήτου σας». Μέσω αυτής της εφαρμογής μπορείτε εύκολα και γρήγορα να εντοπίσετε το ακίνητο σας, επιλέγοντας την μελέτη κτηματογράφησης των Κυκλάδων, το Νησί, τον προκαποδιστριακό ΟΤΑ, τον οικισμό κλπ.

γ) Με οποιαδήποτε μετρητική μέθοδο, ακόμα και μικρότερης ακρίβειας, όπως είναι η μέτρηση με ένα απλό GPS χειρός, που μπορεί να κάνει κάποιος ακόμα και μόνος του για να εντοπίσει περίπου τη θέση του ακινήτου του, σημειώνοντας τις συντεταγμένες του.

ΠΡΟΣΟΧΗ για την υποβολή δήλωσης για ειδικά ιδιοκτησιακά αντικείμενα π.χ. υπόσκαφο, ανώγειο είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η προσκόμιση τοπογραφικού διαγράμματος με υψόμετρα στάθμης αναφοράς.

γ. Υπολογισμός και καταβολή του πάγιου τέλους κτηματογράφησης

Για την υποβολή της δήλωσης ιδιοκτησίας καταβάλλεται πάγιο τέλος κτηματογράφησης. Ο υπολογισμός του τέλους γίνεται από το Γραφείο Κτηματογράφησης μετά την προσωρινή καταχώριση των στοιχείων της δήλωσης. Η υποβολή της δήλωσης ολοκληρώνεται μόνο μετά την καταβολή του παγίου τέλους. Η καταβολή του τέλους μπορεί να γίνει σε όλες σχεδόν τις τράπεζες. Σχετικές πληροφορίες δίνονται στα Γραφεία Κτηματογράφησης.

Στην  περίπτωση  ηλεκτρονικής  υποβολής  δήλωσης,  η  πληρωμή  πραγματοποιείται  μέσω  διαδικτυακής εφαρμογής.

Το ποσό του παγίου τέλους κτηματογράφησης ανέρχεται σε:

  • τριάντα πέντε (35) ευρώ ανά δικαίωμα σε κύριο χώρο (διαμέρισμα, κατάστημα, οικόπεδο κλπ),
  • είκοσι (20) ευρώ  ανά  δικαίωμα  σε  βοηθητικούς  χώρους  (αποθήκες,  χώρους  στάθμευσης)  που αποτελούν αυτοτελείς διηρημένες ιδιοκτησίες (που έχουν χιλιοστά στο οικόπεδο και δεν αναφέρονται στον τίτλο ως παρακολουθήματα).

Στις αγροτικές περιοχές (δηλαδή στα εκτός σχεδίου και εκτός ορίου οικισμών) τα φυσικά πρόσωπα μόνον που υποβάλουν δήλωση για περισσότερα από δύο (2) δικαιώματα εντός του ίδιου Ο.Τ.Α., καταβάλλουν πάγια τέλη για δύο (2) μόνο δικαιώματα, ανεξαρτήτως του συνολικού αριθμού αυτών. Η διάταξη εφαρμόζεται μόνο για τους δικαιούχους δικαιωμάτων κυριότητας και δουλειών.

Ως  αγροτική  ορίζεται  η  περιοχή  η  οποία  βρίσκεται  εκτός  σχεδίου  πόλης  ή  εκτός  ορίου  οικισμού προϋφισταμένου του 1923 ή εκτός ορίου οικισμού κάτω των 2.000 κατοίκων που έχει οριοθετηθεί και δεν παρουσιάζει χαρακτηριστικά συστηματικής δόμησης. Σχετικές πληροφορίες παρέχει το Γραφείο Κτηματογράφησης.

Ενημερωθείτε για την διαδικασία της κτηματογράφησης, επικοινωνήστε τηλεφωνικά ή με email, κάντε χρήση των online υπηρεσιών

web εφαρμογής                 kthma.gr

FACEBOOK                        @kthma.kyklades

CALL CENTER                    231 6005 400   & 801 4000 100

Επισκέψεις: 97

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει