19 Απριλίου 2024

Χωρίς λύση παραμένει το πρόβλημα των κληροτεμαχίων.

Οι υπουργοί Λιβανός και Στύλιος αρνούνται να κατανοήσουν το πρόβλημα, λέει σε ανακοίνωσή του ο Βασίλης Κεγκέρογλου του ΚΙΝΑΛ.

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο Κίνημα Αλλαγής και Βουλευτή Ηρακλείου,κ. Βασίλη Κεγκέρογλου προς το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης (αρμόδιο για το κτηματολόγιο) και Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (αρμόδιο για την νομοθεσία των κληροτεμαχίων), προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τα κληροτεμάχια που δεν αναγνωρίζει το κτηματολόγιο, εφόσον έχει προηγηθεί κατάτμηση  και αφορά σε χιλιάδες ιδιοκτήτες.

Ο κ. Κεγκέρογλου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, κατά την ανάπτυξη της ερώτησής του, επεσήμανε τόσο στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης ότι από την προανάρτηση του Κτηματολογίου δεν αναγνωρίζονται οι δηλώσεις ιδιοκτητών που έχουν τμήματα κληροτεμάχιων που προέρχονται από κατάτμηση, λόγω της απαγόρευσης που υπήρχε έως το 2012.

Ο βουλευτής επεσήμανε ότι μεγάλο ποσοστό εκτάσεων που ανήκουν σε Μικρασιάτες και σύμφωνα με μακρά και ομοιόμορφη πρακτική πολλά κληροτεμάχια έχουν μεταβιβαστεί από τους αρχικούς δικαιούχους με άτυπη γονική παροχή, είτε μετά από κατάτμηση αλλά ακόμη και σε πολλές περιπτώσεις με συμβολαιογραφικές πράξεις για μεταβιβάσεις ακινήτων μετά από κατάτμηση αλλά δεν αναγνωρίζονται οι δηλώσεις των ιδιοκτητών τους. Η διαδικασία που προβλέπεται με το άρθρο 39 του ν.4673/20 είναι κοστοβόρα και χρονοβόρα για τους ιδιοκτήτες αλλά και το δημόσιο και μάλιστα το κόστος της διαδικασίας στις περισσότερες περιπτώσεις (πλην των αστικοποιημένων ακινήτων) είναι μεγαλύτερο από την αξία του ακινήτου.

Στην συνέχεια, ο βουλευτής ζήτησε συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες από την Κυβέρνηση, αναφέροντας ως παράδειγμα την λύση που δόθηκε στις εκτάσεις που απαλλοτριώνονται στο αεροδρόμιο Καστελίου, όπου σύμφωνα με το άρθρο 19 του ν.4711/20 αναγνωρίστηκαν τμήματα των κληροτεμαχίων προκειμένου να απαλλοτριωθούν με αναδρομική αναγνώριση του δικαιώματος κατάτμησης από το 1968!

Ο κ. Κεγκέρογλου ζήτησε να αναγνωριστεί η de facto κατάτμηση που έχει γίνει πριν το 2012 και τα ακίνητα έχουν δηλωθεί στο E9, με την αναδρομική ισχύ του άρθρου 37 του 4061/12, από την 1/1/2000 ώστε να μπορούν τα τμήματα κληροτεμαχίων να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με οικόπεδα και αγροτεμάχια που δεν προέρχονται από κλήρο.

Η δικαιολογητική βάση της ρύθμισης περί απαγόρευσης κατάτμησης των κληροτεμαχίων δεν εξυπηρετεί πλέον κάποια κοινωνική σκοπιμότητα και οι λόγοι ύπαρξης της έχουν εκλείψει και αντίθετα μάλιστα κατηγοριοποιεί την ιδιοκτησία, γεννά αντιδικίες και επιβαρύνει τα δικαστήρια με περίπλοκη δικαστηριακή ύλη αλλά και τους πολίτες με έξοδα κατά την διάρκεια κτηματογράφησης.

Οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ήταν αρνητικοί σε κάθε ρύθμιση και μάλιστα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε ότι, κατά την πρόσφατη περιοδεία του στη Κρήτη, δεν του ετέθη το συγκεκριμένο ζήτημα από κανένα ενώ είναι γνωστό ότι οι Δήμοι, ΠΕΔ και Περιφέρεια έχουν αναδείξει το πρόβλημα. Ο βουλευτής δήλωσε ότι θα απευθυνθεί στον πρωθυπουργό και θα επιμείνει μέχρι να δοθεί λύση.

Αναλυτικά η συζήτηση από τα επίσημα πρακτικά της βουλής έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος): Συνεχίζουμε με την πέμπτη με αριθμό 921/5-7-2021 επίκαιρη ερώτηση του δεύτερου κύκλου του Βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής κ. Βασιλείου Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης με θέμα: «Λύση για αναγνώριση κληροτεμαχίων από το Κτηματολόγιο».

Κύριε Κεγκέρογλου, έχετε τον λόγο.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Κύριε Υπουργέ, θα πούμε το θέμα λίγο από την αρχή. Νομίζω όμως ότι το έχετε κατανοήσει από την προηγούμενη συζήτηση.

Τούτη την ώρα δεν μας ενδιαφέρει το μεροκάματο του δικηγόρου, που μπορεί να ενδιαφέρει άλλους και θα σας πω ειλικρινά ότι με όσους δικηγόρους μίλησα στο Ηράκλειο μας είπαν «το νιώθουμε ότι είναι άδικο αυτό και δεν μπορεί να αξιοποιείται ο ν. 4673 με την επικύρωση της ανώμαλης δικαιοπραξίας». Έχουν απαξιωθεί τα ακίνητα αυτά, δεν είναι αστικά ακίνητα και το κόστος της διαδικασίας που προβλέπει η ρύθμιση του 2020 είναι πολύ μεγαλύτερο από την αξία τους. Οι ίδιοι δεν νιώθουν όμορφα και έτσι τους λένε «περιμένετε μήπως δοθεί η λύση με πολιτική βούληση».

Κάνει λάθος ο κ. Λιβανός γιατί δεν έχει εντρυφήσει στο πρόβλημα. Εγώ τον καταλαβαίνω από τον τρόπο που μίλησε. Δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα. Ήρθε με μια εισήγηση η οποία είναι από τη νομική του σύμβουλο ή από οποιονδήποτε άλλο -δεν υπεισέρχομαι σε αυτά- αλλά δεν έχει επεξεργαστεί πολιτικά το πρόβλημα. Δεν του το έθεσαν -και κακώς δεν το έθεσαν, αφού επισκέφτηκε την Κρήτη, δεν ξέρω αν πήγε στο Ηράκλειο και στους τέσσερις δήμους- και έτσι έχει αυτήν την άποψη. Όμως πρέπει να του δώσουμε να καταλάβει και νομίζω ότι το Υπουργείο το δικό σας που αντιμετωπίζει το πρόβλημα πρέπει να το ζητήσει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να είναι στην ίδια μοίρα τα αγροτεμάχια που δεν είναι κληροτεμάχια με τα κληροτεμάχια. Γιατί το λέω αυτό; Διότι ο λόγος για τον οποίο υπήρξε η προστασία των κληροτεμαχίων με την απαγόρευση κατάτμησης έχει πλέον εκπνεύσει προ πολλού. Για την προστασία των ανθρώπων ήταν τότε. Έχει τελειώσει αυτό. Στην πράξη ο γονιός έχει μοιράσει στα παιδιά του, άρα το έχει τεμαχίσει. Υπήρχε απαγόρευση τεμαχισμού, έγινε άτυπη μεταβίβαση και για να δεχτεί το Κτηματολόγιο αυτήν την άτυπη μεταβίβαση του κατατμημένου τμήματος χρειάζεται να αναγνωρίζεται η κατάτμηση. Έχει πεθάνει ο αρχικός. Πώς να το κάνουμε! Οι Μικρασιάτες πρόσφυγες του 1920 ή του 1924 και σε όποιες περιόδους πήραν περιουσίες στο πλαίσιο είτε των ανταλλαξίμων είτε της διανομής για αγροτική αποκατάσταση έχουν πεθάνει οι άνθρωποι. Άρα τι μας λέτε σήμερα;

Να κάνουμε πράξεις με ανθρώπους που έχουν πεθάνει. Δεν γίνεται.

Χρειάζεται, λοιπόν, να δοθεί με πολιτική βούληση μία νομοθετική λύση. Και αυτή κατά την άποψή μου, απ’ όσο έχω κουβεντιάσει με όλους, είναι να έρθουν σε ίση μοίρα με τα απλά αγροτεμάχια και επομένως η κατάτμηση να αναγνωρίζεται αναδρομικά από το 2000, ούτως ώστε να έχουμε τα είκοσι χρόνια που μπορεί να αξιοποιήσει ο καθένας που έχει στη διάθεσή του είκοσι χρόνια και πλέον ένα κατατμημένο αγροτεμάχιο. Αυτή είναι η λύση. Εάν υπάρχει άλλη να μας την πείτε. Μη λύση, όμως, δεν δεχόμαστε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος): Κύριε Υπουργέ, έχετε τον λόγο.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριε Κεγκέρογλου, έχουμε ξανασυζητήσει το συγκεκριμένο θέμα της ερώτησής σας. Γνωρίζω τη διάστασή του, τη γνωρίζετε και εσείς. Έχουμε ασχοληθεί, έχουμε συνεργαστεί και έχουμε μιλήσει και με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που προσπαθεί και θέλει να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.

Λέτε στην ερώτησή σας -και ήταν και το κλείσιμο της τοποθέτησής σας πιο πριν- να έχουμε αναδρομική εφαρμογή στην ισχύ του νόμου, να ισχύει δηλαδή ο νόμος και πριν από το 2012, από το 2000 μέχρι το 2012. Εσείς καταλαβαίνετε πολύ καλά και όλοι οι νομικοί αντιλαμβάνονται τι σημαίνει μια αναδρομική εφαρμογή του νόμου. Σημαίνει το εξής: Μεταβιβάσεις, πράξεις, αγοραπωλησίες οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί σε αυτό το διάστημα θα τους εντάξουμε σε έναν νόμο όπου δεν γνωρίζουμε ποιους τρίτους αφορούν και σε ποιους τρίτους θα έχουν συνέπειες.

Με απλά λόγια, λέω το εξής παράδειγμα, όπως πολύ καλά το είπατε και εσείς. Έχουμε ένα κληροτεμάχιο, το οποίο κληροτεμάχιο δόθηκε κληρονομιά στα παιδιά. Ένα από αυτά τα παιδιά αυτό το κληροτεμάχιο το έβαλε υποθήκη, το έκανε μεταβίβαση σε κάποιον άλλον, το μεταπώλησε, δημιουργήθηκε μια δουλεία. Αυτές τις πράξεις κατά τρίτων δεν μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε με αναδρομική εφαρμογή του νόμου πριν το 2012. Εκεί είναι το πρόβλημα και γι’ αυτό σας είπε πολύ ορθά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ότι είναι νομικό θέμα, δεν είναι ζήτημα ούτε πολιτικό ούτε βούλησης.

Η βούληση της Κυβέρνησης -την εξέφρασε ο Υπουργός πιο πριν, τη λέω ξανά και εγώ και σας τη θυμίζω- είναι να βρούμε τρόπους και λύσεις με τις οποίες θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα συνολικά για όσους αφορούν τα κληροτεμάχια, είτε είναι πρόσφυγες, είτε δεν είναι πρόσφυγες, είτε είναι απλοί καλλιεργητές, είτε είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες, σε όλες αυτές τις κατηγορίες. Το νομικό πρόβλημα όμως το αντιλαμβάνεστε και εσείς, διότι μπορεί να έχει γίνει μια κατάσχεση. Εάν εμείς το αναγνωρίσουμε αυτό, η κατάσχεση φεύγει, δημιουργούμε το πρόβλημα σε κάποιον άλλον. Ή μπορεί να έχει γίνει μια αγοραπωλησία ή να έχουν δοθεί δικαιώματα που να έχουν προκύψει. Αυτό δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε.

Πείτε μας και τη δικιά σας πρόταση και τη δικιά σας λύση, αλλά να είναι μία λύση η οποία να μην είναι λύση μια και έξω, έτσι, χωρίς να τηρούμε την ισονομία και το Σύνταγμα, προσπαθώντας να λύσουμε το πρόβλημα για μια ομάδα πολιτών.

Ευχαριστώ. Θα επανέλθω και στη δευτερολογία μου.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος): Έχετε τον λόγο, κύριε συνάδελφε.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Γίνεται κατανοητό ότι δεν έχετε κατανοήσει το πρόβλημα. Εγώ θα δείξω κατανόηση και θα σας το εξηγήσω για άλλη μια φορά και σε εσάς και στους νομικούς που ασχολούνται και να ρωτήσουν τους συναδέλφους τους νομικούς στο Ηράκλειο για να καταλάβουν το πρόβλημα.
Κατ’ αρχήν τίποτα από αυτά που είπατε δεν ισχύει για αυτά τα αγροτεμάχια διότι καμία τράπεζα δεν βάζει ένα no name ακίνητο σε εγγύηση. Το καταλάβατε; Αυτά είναι no name. Αν γνωρίζετε το καθεστώς της κρητικής πολιτείας  με την άτυπη μεταβίβαση, την άτυπη γονική παροχή, θα κατανοούσατε ότι αυτά κατατμήστηκαν, δόθηκαν στους κληρονόμους με άτυπη διανομή. Μόνο στο Ε9 υπάρχουν. Στα κτηματολόγια, στις κτηματικές υπηρεσίες που ήταν τα προσφυγικά, τα ανταλλάξιμα και όλα τα άλλα είναι ως ενιαία αγροτεμάχια.

Ο προκάτοχος λοιπόν του κ. Λιβανού, ο κ. Μαυρουδής Βορίδης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και νομικός, έκανε την εξής ρύθμιση: Για τα κληροτεμάχια που απαλλοτριώνονται στο Αεροδρόμιο και προκειμένου να πληρωθούν οι πραγματικοί τους δικαιούχοι, κληρονόμοι και ιδιοκτήτες, για αυτά ισχύει, λέει, αναδρομικά η κατάργηση του άρθρου 1 του 431 από την έναρξη ισχύος του. Δεν το κατάργησε από το 2000, από το ‘68 ολότελα. Ο Μάκης Βορίδης δεν ξέρει καλά νομικά; Αυτό σας λέμε, ότι για τις ανάγκες του κτηματολογίου και μόνο, προκειμένου να τα αναγνωρίσει, να μην τα θεωρεί «κόκκινα» και να τα απορρίπτει, να λαμβάνει υπόψη του τα στοιχεία με τα επιμέρους αγροτεμάχια που συγκροτούν το συνολικό κληροτεμάχιο, αυτό που πήρε ο αρχικός Μικρασιάτης πρόσφυγας, που ήταν 20 στρέμματα, ενώ τώρα έρχονται τα δύο παιδιά του ή τα δύο εγγόνια του και δηλώνουν 10 και 10 και δεν το αναγνωρίζει. Πόσο πιο λιανά να το κάνω, ότι χρειάζεται μία ρύθμιση ειδικά για το κτηματολόγιο που να έχει αναδρομική ισχύ η δυνατότητα κατάτμησης, όπως έχει γίνει ατύπως και φαίνεται στο Ε9;

Το ακίνητο δεν φεύγει. Αν είναι στην τράπεζα, παραμένει στην τράπεζα ενέχυρο. Αν είναι προσημειωμένο, παραμένει προσημειωμένο. Δεν υπάρχει όμως κάτι τέτοιο, γιατί τα περισσότερα δεν έχουν συμβόλαια πριν το ’12 διότι δεν επιτρεπόταν να γίνει συμβόλαιο με κατάτμηση. Καταλάβατε; Άρα, αφού δεν επιτρεπόταν να γίνει κατάτμηση, δεν έχουν μπει και υποθήκη.

Δείτε το θέμα ξανά, πάρτε τη ρύθμιση του ν.4711/2020, είναι το άρθρο 19 και αλλάζουμε τη φράση «ειδικά για τις ανάγκες του Κτηματολογίου υπάρχει αυτή η αναδρομική ισχύς» κι έχετε λύσει το πρόβλημα. Έχασαν την προθεσμία προανάρτησης οι άνθρωποι, διότι δεν υπήρχε η δυνατότητα να τα δηλώσουν. Διότι η διαδικασία της επικύρωσης της ανώμαλης δικαιοπραξίας είναι πολύ κοστοβόρα και κανείς για ένα ακίνητο που κάνει 1.000 ευρώ δεν πάει να δώσει 1.500 ευρώ.
Πρέπει να το καταλάβετε; Τι θέλετε να κάνω; Να αυτοπυρποληθώ για να καταλάβετε ότι υπάρχει πρόβλημα; Δεν γίνεται.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος): Ευχαριστούμε, κύριε συνάδελφε.
Παρακαλώ, κύριε Υπουργέ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης): Κύριε συνάδελφε, αναφερθήκατε σε δια λόγου μεταβίβαση, σε άτυπη μεταβίβαση που είναι αυτό, όπως γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι, που γίνεται στα κληροτεμάχια σε όλη τη χώρα, ότι έγινε η μοιρασιά και είπε «αυτό είναι δικό σου» δια λόγου.
Επίσης, σας αναφέρω το εξής, που θέλει προσοχή γιατί αφορά ιδιοκτησία και αφορά αγροτική ιδιοκτησία που ξέρω και εγώ τη δική μου ευαισθησία και ξέρω και τη δική σας ευαισθησία για τον αγροτικό κόσμο της χώρας.

Γνωρίζετε λοιπόν ότι η αγροτική ιδιοκτησία μπορεί να έχει δοθεί με επινοικίαση, με εκμετάλλευση, μπορεί να υπάρχουν δικαιώματα που κάποιος πληρώνεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Εάν αναγνωρίσουμε αυτό που λέτε εσείς στον παππού, τον πρόγονο ο όποιος έχει χαθεί…

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Το αναγνωρίζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης): Το αναγνωρίζει. Ο τρίτος όμως, που υπάρχει μία υποχρέωση ή μια δουλεία, δεν θα έχει από ποιον να λάβει πίσω την υποχρέωσή του. Σας λέμε λοιπόν ένα νομικό θέμα που υπάρχει, στο οποίο δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση, επειδή θέλουμε να λύσουμε ένα πρόβλημα, να δημιουργήσουμε μεγαλύτερα προβλήματα σε τρίτους. Αυτό πιστεύω ότι το καταλαβαίνετε και εσείς. Δεν θέλουμε να μεταφέρουμε το πρόβλημα σε κάποιον άλλο.
Να ξεκαθαρίσω επίσης κάτι άλλο. Η διαδικασία της προανάρτησης που την αναφέρατε πολλές φορές είναι μία διαδικασία άτυπη, δεν είναι θεσμοθετημένη στο νόμο, που οι πολίτες μπορούν να δηλώσουν ακόμα και τώρα τις ιδιοκτησίες τους, εάν δεν τις έχουν δηλώσει.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Είναι θέμα αναγνώρισης.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης): Μισό λεπτό, γιατί την επικαλεστήκατε την προανάρτηση, να το ξεκαθαρίσουμε στον κόσμο.
Αν έχουν κάνει ήδη εγγραφή των δικαιωμάτων τους στην κτηματογράφηση, στον ανάδοχο που κάνει την κτηματογράφηση, μπορούν να φέρουν συμπληρωματικά στοιχεία και τώρα.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Δεν έχετε καταλάβει το πρόβλημα.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης): Ακούστε, ενδιαφέρει τον κόσμο. Σας λέω λοιπόν το εξής.

Υπάρχει, μετά από τέσσερις μήνες, κατά περίπτωση – είναι τέσσερις μήνες, ανάλογα με το πότε έληξε η προανάρτηση- η διαδικασία της ανάρτησης, όπου και εκεί μπορεί να προσκομίσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά τα οποία διαθέτουν.

Τέλος, το να νομοθετήσουμε για τις ανάγκες του Κτηματολογίου, εδώ προσπαθούμε να νομοθετήσουμε για να λύσουμε το πρόβλημα των πολιτών. Ο νόμος για το Κτηματολόγιο προβλέπει και έχει την εξής φιλοσοφία. Η φιλοσοφία λοιπόν είναι ότι ο ιδιοκτήτης έρχεται και δηλώνει. Δεν είναι η ανάγκη του Κτηματολογίου να δηλωθεί. Από τη στιγμή λοιπόν που κάτι θα καταγραφεί στο Κτηματολόγιο και θα γίνει εγγραφή, έχει κατοχυρωθεί και δεν αλλάζει αυτή η ιδιοκτησία για κανέναν.

Γι’ αυτό λοιπόν λέμε και ξεκαθαρίζουμε και τι είναι η προανάρτηση και τι είναι η ανάρτηση. Και για τη συγκεκριμένη περίπτωση για τα κληροτεμάχια, υπάρχει η λύση από το ’12 και μετά, που, όπως πολύ ορθά είπατε, η Κυβέρνηση έχει δώσει χρόνο μέχρι το 2024.
Το ξαναλέω. Είμαστε στο 2021. Για όποια δικαιοπραξία έχει προκύψει μετά από το ’12, κατάτμηση, διανομή, οτιδήποτε έχει γίνει, μπορεί μέχρι το 2024 να γίνει η διόρθωση.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Δώδεκα χρόνια;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης): Είπα στην παράταση μέχρι το 2024.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος): Ευχαριστούμε.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Δεν έχετε κατανοήσει το πρόβλημα. Δεν ασχολείστε…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος): Παρακαλώ!

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ολοκληρώθηκε η συζήτηση των επικαίρων ερωτήσεων.
Κύριοι συνάδελφοι, δέχεστε στο σημείο αυτό να λύσουμε τη συνεδρίαση;

ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Μάλιστα, μάλιστα.

Πηγή: agrotypos.gr

Επισκέψεις: 50

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει