25 Απριλίου 2024

Έξι ερωτήματα από 10 εργαζόμενους του Κτηματολογίου που αναζητούν απαντήσεις.

Δέσμη ερωτημάτων κατέθεσαν χθες (και έδωσαν παράλληλα στη δημοσιότητα) δέκα εργαζόμενοι του Κτηματολογίου της Ρόδου, προς τη διεύθυνση Πολεοδομικών Εφαρμογών και της υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου της Ρόδου, καθώς επίσης και στην Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στην αναφορά τους, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν συγκεκριμένα:
«Υπέπεσε στην αντίληψή μας έγγραφο σας με ημερομηνία οίκοθεν πρωτοκόλλου 2595/9.7.2021, το οποίο απευθύνατε στον κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης και σε διάφορες υπηρεσίες.

Εκτός από την παράθεση προηγούμενης αλληλογραφίας, της οποίας το περιεχόμενο, όπως γνωρίζετε, οδήγησε σε ολική αναστολή λειτουργίας του Κτηματολογίου Ρόδου και καθολική απαγόρευση εισόδου στο κτήριο, είτε για εργαζόμενους είτε για πολίτες, και δεν είχε νόημα η παράθεση αυτών στο έγγραφο σας, αλλά και εν όψει δικών μας νομικών ενεργειών, παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε στα κάτωθι:
Α. Αν έχουν εκτελεστεί εργασίες στο χώρο και ποιες, αν έχουν αποπερατωθεί κι από ποια υπηρεσία, και αν αυτές οι οποίες εργασίες, έχουν οδηγήσει σε άρση της επικινδυνότητας και της ακαταλληλότητας του κτηρίου.

Β. Μας διευκρινίσετε εάν υπάρχει άρση ακαταλληλότητας και επικινδυνότητας του κτηρίου του Κτηματολογίου Ρόδου, ή απλά υπάρχουν οι συνθήκες εισόδου μας εντός του κτηρίου και πώς ξεχωρίζουν αυτές οι δύο ευρισκόμενες σε σύγκρουση καταστάσεις.

Γ. Τι έχει αλλάξει από τα προηγούμενα έγγραφα που επικαλείστε ως αλληλογραφία και με βάση αυτά είχαν ανασταλεί καθολικά και οι εργασίες και η είσοδος μας. Τι ενέργειες έγιναν, τι δομικές παρεμβάσεις στο κτήριο σε σχέση με τα παλαιότερα έγγραφα που άλλαξαν τις συνθήκες.

Δ. Μας ξεκαθαρίσετε αν είστε αρμόδιοι εσείς ως Διεύθυνση πολεοδομικών Εφαρμογών Ρόδου, ή η τεχνική υπηρεσία του Υπουργείου, αν ενεργείτε παράλληλα, αν ενεργείτε αυτόνομα ή σε συνεργασία.

Ε. Να μας μας αναφέρετε αναλυτικά, τι έχει μεσολαβήσει από άποψη τεχνικών παρεμβάσεων στο μεσοδιάστημα μεταξύ των Υπουργικών αποφάσεων που ανέστειλαν τη λειτουργία του κτηματολογίου στις 18.2.2021, στις 4.3.2021, στις 24.3.2021, στις 21.4.2021, στις 21.5.2021, στις 11.6.2021 και στις 2.7.2021.

Στ. Να μας χορηγήσετε όλη την αλληλογραφία που αποστείλατε στον κύριο Υπουργό πριν λάβει τις ανωτέρω αποφάσεις αναστολής και όλη την αλληλογραφία σας με τον κύριο Υπουργό που οδηγούσαν στην επανέναρξη, κατόπιν. Να μας αναφέρετε τι εργασίες γινόταν και από ποιόν ενδιάμεσα στις κρίσιμες ημερομηνίες που οδηγούσαν πορίσματα επικινδυνότητας να μετατρέπονται σε πορίσματα καταλληλότητας εισόδου μας».

Οι αιτούντες (δέκα -10)
Κουσουρνά Φωτεινή
Καραγιάννης Θεόδωρος
Λεφάκη Ελένη
Σαντορινιού Πελαγία
Πέρος Πέτρος
Διακοσάββα Βαλασία
Κυζερίδης Χρήστος
Γιασιράνη Τσαμπίκα
Ζαχαριάδη Άννα
Μάχλη Σεβαστή

 Πηγή: rodiaki.gr

Επισκέψεις: 41

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει