25 Απριλίου 2024

Costa Navarino – Ολοκληρώνoνται επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ.

Επενδύσεις ύψους 250 εκατ. ευρώ υλοποιεί αυτή την περίοδο η ΤΕΜΕΣ στο τουριστικό συγκρότημα Costa Navarino, που περιλαμβάνουν δυο νέα ξενοδοχεία και δυο νέα γήπεδα γκολφ.

Τα δύο νέα γήπεδα γκολφ στο Navarino Hills, σχεδιασμένα από τον δύο φορές πρωταθλητή Masters και θρύλο του Ryder Cup José María Olazábal,  εκτείνονται σε 1.250 στρέμματα, σε μία μαγευτική τοποθεσία με πανοραμική θέα στον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου και το Ιόνιο Πέλαγος.

Τα δύο νέα γήπεδα θα επεκτείνουν το γκολφ υψηλής ποιότητας που προσφέρει η Costa Navarino, καθιστώντας την ως ένα μοναδικό προορισμό που διαθέτει ιδανικό κλίμα, καταπράσινο παραθαλάσσιο τοπίο και άμεση πρόσβαση κάθε εποχή του χρόνου. Με την επίσημη λειτουργία των νέων γηπέδων που αναμένεται την άνοιξη του 2022, η Costa Navarino θα προσφέρει στους επισκέπτες της τέσσερα γήπεδα γκολφ 18 οπών, όλα σε ακτίνα μόλις 13 χιλιομέτρων, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς γκολφ στην Ευρώπη

Να σημειωθεί ότι η λειτουργία τεσσάρων γηπέδων επιμηκύνει ουσιαστικά την τουριστική περίοδο για την περιοχή, δεδομένου ότι η υψηλή σεζόν του γκολφ είναι από το Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο και Οκτώβριο – Νοέμβριο, μια χαμηλή -παραδοσιακά- τουριστική περίοδο που θα ενισχυθεί σημαντικά.

Άλλωστε και φέτος θα συμβεί κάτι ανάλογο με την πραγματοποίηση του 5ου διεθνούς τουρνουά Messinia Pro-Am το οποίο θα διεξαχθεί στις 24-27 Νοεμβρίου 2021, και στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν στο International Olympic Academy Golf Course για πρώτη φορά.

Υπενθυμίζεται, ότι το Navarino Hills αναδείχθηκε ως ‘World’s Best New Golf Development’ στα βραβεία World Golf Awards 2020.

Στο μεταξύ, προς ολοκλήρωση οδεύουν και τα δύο νέα resorts στις περιοχές Navarino Bay και Navarino Waterfront με στόχο τη λειτουργία εντός του 2022.

Στην περιοχή Navarino Bay κατασκευάζεται ένα υπόσκαφο, υπερπολυτελές  resort το οποίο περιλαμβάνει 99 σουίτες και βίλες με πισίνες, ένα νέο spa, ένα μοναδικό health club, και ένα beach club με πισίνες μπροστά στον κόλπο του Ναβαρίνου, ενώ τα περισσότερα κτήρια είναι υπόσκαφα και εντάσσονται αρμονικά στο φυσικό τοπίο.

Στο διπλανό Navarino Waterfront, δημιουργείται ένα σύγχρονο, lifestyle resort με 200 δωμάτια, σουίτες και bungalows κι ένα μικρό παραθαλάσσιο «χωριό» με καταστήματα, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, θερινό κινηματογράφο κ.α. καθώς και αθλητικές εγκαταστάσεις.

To συνολικό ύψος των νέων επενδύσεων ανέρχεται στα 250 εκατ. ευρώ και έρχεται να προστεθεί στα 600 εκατ. ευρώ που έως τώρα έχουν επενδυθεί για την ανάπτυξη της Costa Navarino.

Πηγή: ot.gr

Επισκέψεις: 350

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει