16 Απριλίου 2024

Σκρέκας: Εξοικονομώ για επιχειρήσεις.

Οι επιδοτήσεις της κυβέρνησης στους καταναλωτές ενεργείας ενόψει της αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος αφορούν το κόστος της ενέργειας αυτό καθαυτό, τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 την Τρίτη (14/9) ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Σημείωσε ότι για ένα λογαριασμό έως 180 ευρώ το τρίμηνο, η έκπτωση θα ανέρχεται σε περίπου 30 ευρώ στο καθαρό κόστος ενέργειας

Ο κ. Σκρέκας εκτίμησε ότι τις εκπτώσεις που θα κάνει η ΔΕΗ θα ακολουθούσουν και οι ιδιώτες πάροχοι, και σημείωσε ότι σήμερα Τρίτη θα συναντηθεί μαζί τους.ADVERTISING

Ο υπουργός σημείωσε ότι κάποια στιγμή θα επανέλθει το κόστος φυσικού αεριού, το οποίο έχει τετραπλασιαστεί συμπαρασύροντας προς τα πάνω τις τιμές, και θα επανέλθουν οι τιμές και στην ενέργεια.

Προανήγγειλε ένα πρόγραμμα Εξοικονομώ για επιχειρήσεις. Όπως δήλωσε, θα είναι ύψους 450 έκατ. ευρώ, θα άφορα την ενεργειακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων και ένα μεγάλο μέρος του θα αναφέρεται σε ξενοδοχεία.

Επίσης, έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση τον επόμενο μήνα θα καταθέσει στην επιτροπή ανταγωνισμού πρόταση ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις, πχ. ξενοδοχεία, να έχουν τη δυνατότητα να συνάπτουν διμερές συμβόλαιο με παραγωγό ΑΠΕ, ώστε να έχουν χαμηλότερο κόστος ενεργείας.

Πηγή: Reporter.gr

Επισκέψεις: 229

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει