20 Απριλίου 2024

Νομοθετική ρύθμιση για τις αρμοδιότητες των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής ζητά το ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από τις Ε.Π.Α.Ε. στα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής, αφού προηγουμένως αποσυρθεί η σχετική εγκύκλιος που εκδόθηκε, προτείνει το ΤΕΕ/ΤΚΜ με έγγραφό του προς τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού  του ΥΠΕΝ κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη.

Μεταξύ άλλων στο έγγραφο επισημαίνονται τα εξής: “Μετά την κατάργηση των Ε.Π.Α.Ε. (παρ. 4 άρθρ. 21 4030/11 ως ίσχυε μετά και τις προσθήκες της παρ. 2 του άρθρ. 21 του ν. 4258/14), μέρος των αρμοδιοτήτων τους δεν εμπεριέχονταν σε αυτές των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής (ΣΑ), όπως περιγράφονται στο άρθρο 7 του Ν 4495/17, ως ισχύει μετά την αντικατάστασή του με την παρ. 3 του άρθρ. 34 του ν 4546/18.

Ωστόσο, κατά την εκτίμηση μας, τα Σ.Α. επιτελούν διαφορετικό μεν αλλά ταυτόχρονα συναφή σκοπό. Θα πρέπει λοιπόν η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από τις Ε.Π.Α.Ε. στα Σ.Α. να λάβει χώρα με την ανάλογη νομοθετική ρύθμιση και όχι με εγκύκλιο. Παράλληλα, ζητούμε την άμεση απόσυρση της εν λόγω εγκυκλίου, καθώς έρχεται σε αντίθεση με το Ν.4495/17 που σήμερα ισχύει και προκαλεί γραφειοκρατικά κυρίως ζητήματα, που ανακύπτουν κατά την εφαρμογή της και τα οποία έχουν αναφερθεί στο Τμήμα μας.”

Δείτε ολόκληρο το έγγραφο:

https://www.michanikos-online.gr/wp-content/uploads/2021/10/Eggrafo-pros-Mpakogianni-gia-Symboulia-Arxitektonikis.pdf

Επισκέψεις: 58

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει