20 Απριλίου 2024

Έρχεται ρύθμιση για νομιμοποίηση εκχερσωμένων εκτάσεων από αγρότες.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Περιβάλλοντος, θα ψηφιστεί το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Τα δημοσιεύματα του ΑγροΤύπου σχετικά με τις εξελίξεις στους δασικούς χάρτες και τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ επιβεβαιώνουν πλήρως από το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα λοιπόν με νεότερες πληροφορίες, το πρώτο εξάμηνο του 2022 τοποθετείται χρονικά η νέα ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος για τις παρατύπως εκχερσωμένες εκτάσεις στην ελληνική επικράτεια. Τότε, διαβεβαιώνουν από το ΥΠΕΝ, θα πάει για ψήφιση στη βουλή η ρύθμιση.

Η υπό κατάρτιση σήμερα διάταξη θα λάβει πρόνοια και παραγωγούς που παρατύπως εκχέρσωσαν εκτάσεις δασικές, ακόμα και μετά το 1975.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, άμεσα προωθείται σχετική νομοθετική παρέμβαση από το ΥΠΕΝ στη βουλή για τους δασωμένους αγρούς, δηλαδή αγρούς που τυχόν εγκαταλήφθηκαν στο πέρασμα του χρόνου και εξελίχθηκαν σε δασικές με αποτέλεσμα να χάσουν τον αγροτικό τους χαρακτήρα. Η ρύθμιση αυτή ίσως πάει για ψήφιση στη βουλή ακόμα και τις επόμενες ημέρες.

Μπίκας Αλέξανδρος

Επισκέψεις: 42

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει