23 Απριλίου 2024

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ: Ζητούν ενίσχυση της Υπηρεσίας Δόμησης με προσωπικό.

Το σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ζακύνθου θέτει  ο τεχνικός κόσμος του νησιού  και το πρωί της περασμένης Τετάρτης οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών, του ΤΕΕ και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Νικήτα Αρετάκη.

Μετά την συνταξιοδότηση του κ. Π. Κομνηνού αλλά και τις ανακατατάξεις στις υπηρεσίες του Δήμου, η Υπηρεσία Δόμησης έχει μείνει με ελάχιστο προσωπικό που καλείται να διεκπεραιώσει έναν τεράστιο όγκο εργασίας. Πρέπει να σημειωθεί πως ήδη υποβάλλονται αιτήσεις αδειών για νέα τουριστικά καταλύματα, αφού παρά τις συνέπειες της πανδημίας η σεζόν του 2022 αναμένεται με υψηλές προσδοκίες και με πολλές νέες επιχειρήσεις να ετοιμάζονται να μπουν σε λειτουργία.

Η συνάντηση με το Δήμαρχο έγινε παρουσία του Προέδρου του Συλλόγου Μηχανικών Γ. Μοθωναίου, του Προέδρου της Ν.Ε του ΤΕΕ Ι. Κονταράτου και του Προέδρου των Αρχιτεκτόνων Σπ. Μολλά. Η πρόταση που κατέθεσαν οι μηχανικοί ήταν να υποστηριχθεί η Υπηρεσία με έναν μηχανικό που θα εργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης του Δήμου και ο κ. Αρετάκης δεσμεύτηκε πως θα συζητήσει το θέμα με την οικονομική υπηρεσία για να δει τα περιθώρια που υπάρχουν στον δημοτικό προϋπολογισμό.

Μια ακόμη πρόταση που μπήκε στο τραπέζι ήταν να γίνει μια κοινή επίσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να υποστηριχθεί το αίτημα για ενίσχυση του Δήμου με 4 μόνιμους μηχανικούς.

Αναφορά τέλος στην συνάντηση έγινε και στο θέμα των κτιριακών εγκαταστάσεων στα σχολεία. Οι μηχανικοί υποστήριξαν το αίτημα για την οργάνωση μιας επιτροπής που θα καταγράψει και θα ιεραρχήσει τις ανάγκες αρχής γινομένης από την έκδοση οικοδομικών  αδειών σε όλα τα σχολεία, ώστε να μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα που θα ανοίξουν το επόμενο διάστημα.

Μ.Π,

Πηγή: ermisnews.gr

Επισκέψεις: 42

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει