23 Ιουλίου 2024

Ο καιρός σήμερα …

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και στη βόρεια και κεντρική χώρα και σε ημιορεινά τμήματα. Σταδιακή βελτίωση μέσα στην ημέρα από τα δυτικά. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται στα βόρεια. Άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ στα πελάγη.
Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 6 Μαρτίου 2022 αναμένονται νεφώσεις με βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα στα δυτικά, κεντρικά, βόρεια και στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα θα είναι τοπικά ισχυρά. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά, ενώ στην Ήπειρο, στη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία χιονοπτώσεις αναμένονται και σε ημιορεινά τμήματα. Τις βραδινές ώρες χιονοπτώσεις είναι πιθανό να σημειώνονται και σε πεδινά τμήματα του Έβρου. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές κατα τη διάρκεια της ημέρας από τα δυτικά, εκτός από τα ανατολικά-βορειοανατολικά τμήματα όπου θα διατηρηθούν. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί τοπικά παγετό στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -4 έως 7, στην Ήπειρο από -4 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -4 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 13 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο αρχικά νοτιοανατολικοί έως 6 μποφόρ και μετά το μεσημέρι δυτικοί έως 5 μποφόρ. Στο Βόρειο Αιγαίο αρχικά βορειοανατολικοί εώς 7 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από βόρειες γενικά διευθύνσεις έως 5 μποφόρ, ενώ στο Κεντρικό Αιγαίο αρχικά νοτιοανατολικοί και μετά το μεσημέρι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Πηγή: meteo.gr – https://www.meteo.gr/deltio.cfm

Επισκέψεις: 28

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει