25 Απριλίου 2024

Σήμερα η τελευταία ημέρα της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου – Εν αναμονή νέας παράτασης;

Σήμερα ειναι η τελευταια ημέρα λήξης για το θέμα  παράτασης της  Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου. Σύμφωνα με το site ecopress μεταδίδονται όλα τα ενδεχόμενα από εμπλεκόμενες στο θέμα επίσημες και ανεπίσημες πηγές, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αξιόπιστη και υπεύθυνη  ενημέρωση για το τι τελικώς πρόκειται να συμβεί, λόγω της διακίνησης απολύτως αντικρουόμενων μεταξύ τους πληροφοριών.

Σημειώνεται ότι τεχνικοί φορείς έχουν ζητήσει την παράταση της προθεσμίας, καθώς η προβληματική λειτουργία των Υπηρεσιών Δόμησης, λόγω υποστελέχωσης, η  ελλιπής συνεδρίαση Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής, όπως επίσης ευρύτερα οι δυσλειτουργίες διαφόρων δημοσίων υπηρεσιών καθυστερούν τη  συμπλήρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας για το  «Εξοικονομώ 2021».

Σημειώνεται, όπως αναφέρθηκε σε ανακοίνωση του ΤΕΕ, η οποία έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του «Εξοικονομώ 2021» του ΥΠΕΝ ότι «όσοι δεν συμπληρώσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και Ηλεκτρονική Ταυτότητα εντός της προθεσμίας που λήγει στις 19/7/2022 διακινδυνεύουν να μην ενταχθούν στους Προσωρινούς Πίνακες Επιλέξιμων – Επιλαχουσών αιτήσεων, που θα εκδοθούν ανά Περιφερειακή Ενότητα, σύμφωνα με τον Οδηγό Εφαρμογής του Προγράμματος «Εξοικονομώ 2021» και αντιθέτως να καταταγούν στους πίνακες Απορριπτέων αιτήσεων».

Προσθήκη σε νομοσχέδιο του Υγείας

Η τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, με την οποία χορηγείται νέα παράταση στη προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών κατατέθηκε στη Βουλή ως προσθήκη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγεία με τίτλο «Μεταρρυθμίσεις στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή», του οποίου  η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί στη συνεδρίαση της 19ης Ιουλίου 2022.

Στην αιτιολογική έκθεση σημειώνεται ότι, η χορήγηση σύντομης παράτασης αποσκοπεί στην παροχή εύλογης προθεσμίας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αντιρρήσεων από τους ενδιαφερόμενους πολίτες και τελικώς στην ορθή απεικόνιση και τον εξορθολογισμό των δασικών χαρτών. Με την προτεινόμενη διάταξη χορηγείται παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων του περιεχομένου των δασικών χαρτών, η οποία κρίνεται αναγκαία λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή κρίση, οι οποίες δυσχεραίνουν τις οικονομικές συναλλαγές των πολιτών. Η παράταση αφορά στους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν εντός του 2021 για τους οποίους η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων εκπνέει στις 15 Ιουλίου 2022 και ως νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αντιρρήσεων τίθεται 31η Ιουλίου 2022.

Επισκέψεις: 70

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει