19 Μαρτίου 2024

Ο καιρός σήμερα …

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές ή καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και τις θερμές ώρες της ημέρας στο μεγαλύτερο τμήμα κυρίως της ηπειρωτικής χώρας, μέτριοι και τοπικά ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.

Πιο αναλυτικά:

Για την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 προβλέπονται τοπικές βροχές σε Μακεδονία, Ήπειρο, Ανατολική Θεσσαλία και πιθανόν στο Κεντρικό Ιόνιο, όπου τις θερμές ώρες της ημέρας θα ενταθούν, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, όπου βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας (με εξαίρεση τη Θράκη, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο) και πιθανόν στη Ρόδο. Τα φαινόμενα κατά τόπους ενδέχεται να είναι ισχυρά, ενώ υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων σε Κεντρικό Ιόνιο, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 28 βαθμούς), 20 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 22 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 19 έως τους 29 βαθμούς), 22 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (στη Νότια Κρήτη έως τους 34 βαθμούς), 21 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 21 έως 32 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Επισκέψεις: 17

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει