25 Απριλίου 2024

“Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω» με τιμές διαφορετικές…”, γράφει ο Ν. Κορακιανίτης.

Καλό μήνα με την ακρίβεια να βρίσκεται στα ύψη και με εξελίξεις που θα μας ακολουθούν όλο το χειμώνα…

Αρκετά δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα όσον αφορά το προγραμμα «Ανακυκλώνω-Αλλάζω συσκευή».

Δηλαδή ένα πρόγραμμα που (υποτίθεται) ότι διαμορφώθηκε προκειμένου να ανακουφίσει τα νοικοκυριά, μετατράπηκε σαν ευκαιρία για αθέμιτο πλουτισμό.

Παραθέτω αυτούσιο το άρθο απο το site https://www.ieidiseis.gr/oikonomia/161311/to-anakyklono-ginetai-oikonomo-gia-aetonyxides-eos-65-pano-ta-psygeia που όπως αναφέρει μεταξύ άλλων: Ορισμένοι επιχειρηματίες και εισαγωγείς του κλάδου «λευκών συσκευών» που μετέχουν στο πρόγραμμα (ψυγεία, καταψύκτες και air condition), διαμορφώνουν τις τιμές αναλόγως της… επιταγής του Ελληνικού Δημοσίου. Και το «Ανακυκλώνω» αντί για Εξοικονομώ (ενέργεια) γίνεται σκέτο… Οικονομώ και ενθυλακώνω δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους ορισμένων αετονύχηδων!

Στην αγορά οι επιχειρήσεις που μετέχουν στο πρόγραμμα έχουν αυξημένες τιμές έως και 65%, κάτι που απορροφώ ολόκληρη την επιταγή της «Ανακύκλωσης» που πληρώνει ο Έλληνας και Ευρωπαίος φορολογούμενος. Ενώ άλαλες επιχειρήσεις που δεν μετέχουν στο πρόγραμμα, προσφέρουν τις παλαιές καλές τιμές…

Τελικά, η δήθεν επιχείρηση ενεργειακής-οικονομικής στήριξης των νοικοκυριών εν μέσω σαρωτικής ακρίβειας στην αγορά, αλλά και ελάφρυνσης της κατανάλωσης από εισαγόμενα καύσιμα κατέληξε σε μια «αρπαχτή» για τους αετονύχηδες. Λόγω της παθητικής στάσης της κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης (Α. Γεωργιάδης) έναντι των ολιγοπωλίων που φαίνεται ότι είναι αυτοί που υποβάλουν-υπαγορεύουν τους κανόνες και καταπατούν κάθε έννοια ανταγωνισμού.

https://www.ieidiseis.gr/oikonomia/161311/to-anakyklono-ginetai-oikonomo-gia-aetonyxides-eos-65-pano-ta-psygeia

Επισκέψεις: 465

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει