30 Απριλίου 2024

Παρέμβαση της Συμμαχίας για τις καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων μηχανικών.

Ο χρόνος απονομής της σύνταξης στους ασφαλισμένους του πρώην ΕΤΑΑ-ΤΣΕΜΔΕ αυξάνεται όσο περνάνε τα χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει στα 3 έτη. Το πρόβλημα έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις καθώς χιλιάδες συνάδελφοι υφίστανται αυτή την αναμονή και κινδυνεύουν να βρεθούν σε οικονομική εξαθλίωση.

Σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που άφησε την πλειοψηφία των μηχανικών σε προβληματική οικονομική  κατάσταση, γίνεται αντιληπτή η βαρύτητα του προβλήματος.

Για τους παραπάνω λόγους το ΤΕΕ πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση επίλυσης αυτής της κατάστασης και να ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό.

Σχετική παρέμβαση στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ έκαναν ο Α’ Αντιπρόεδρος ΤΕΕ Νίκος Ανδρεδάκης και το μέλος της Διοικούσας Παναγιώτης Παντελαιός, αμφότεροι μέλη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ για ένα ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΤΕΕ.

Κατόπιν συζήτησης όπου αναφέρθηκαν και άλλα χρονίζοντα θέματα ασφαλιστικής φύσης που απασχολούν μεγάλο αριθμό συναδέλφων, αποφασίστηκε στη Διοικούσα Επιτροπή να συνταχθεί και να σταλεί από το ΤΕΕ επιστολή στον ΕΦΚΑ και το Υπουργείο Εργασίας.

Επισκέψεις: 77

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει