24 Ιουνίου 2024

Η αίτηση στον ΕΦΚΑ για οικοδομικά έργα.

Η απογραφή των Ιδιωτικών Οικοδομικών Έργων πραγματοποιείται ηλεκτρονικά με αίτηση του ιδιοκτήτη στο δικτυακό τόπο του e-Ε.Φ.Κ.Α. σε προθεσμία 15 ημερών από την έκδοση της άδειας, για την οποία δεν απαιτείται η καταβολή προκαταβολής εισφορών στον e-Ε.Φ.Κ.Α. (π.χ. άδειες μικρής κλίμακας, 48ωρη άδεια, κ.λπ.), και σε κάθε περίπτωση πριν από την έναρξη των οικοδομικών εργασιών.

Η απογραφή των Ιδιωτικών Οικοδομικών Έργων, για τα οποία απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση οικοδομικής άδειας είναι η καταβολή προκαταβολής και η έκδοση του εντύπου e-Ε.Φ.Κ.Α. «Σημείωμα κατάθεσης Εισφορών για Έκδοση Οικοδομικής Άδειας», πραγματοποιείται στο δικτυακό τόπο του e-Ε.Φ.Κ.Α. πριν από την έκδοση της άδειας.Η απογραφή των νομικών προσώπων και των εκ του νόμου υπευθύνων γίνεται και από πιστοποιημένους χρήστες της πλατφόρμας Ηλεκτρονική Υπηρεσία Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ).

Στα στοιχεία των εκ του νόμου υπευθύνων του νομικού προσώπου περιλαμβάνεται υποχρεωτικά ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΑΜΚΑ) και ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/asfalish/288732/eggrafi-kai-diagrafi-sto-mitroo-tou-e-efka-me-mia-apli-aitisi Αλεξάνδρα Κλειδαρά

Επισκέψεις: 121

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει