18 Απριλίου 2024

Κτηματολόγιο : Παγώνουν για δύο μήνες τα νέα πρόστιμα.

Παγώνουν – για τουλάχιστον δύο μήνες – τα νέα πρόστιμα για το Κτηματολόγιο τα οποία επρόκειτο να θεσμοθετηθούν μέσα στον Απρίλιο. Σύμφωνα με δημοσίευμα από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ από το Κτηματολόγιο δίνουν έμφαση στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών και προτρέπουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων να διεκπεραιώνουν ηλεκτρονικά όλες τις υποθέσεις τους, όπως είναι για παράδειγμα η υποβολή των δηλώσεων.

Προς την κατεύθυνση αυτή, από το Κτηματολόγιο προχώρησαν στη δημιουργία μιας νέας εφαρμογής, έτσι ώστε – για πρώτη φορά – οι όποιες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη δήλωση κατά το στάδιο της ανάρτησης να γίνονται ηλεκτρονικά και να μην απαιτείται (όπως ίσχυε μέχρι σήμερα) η φυσική παρουσία των ενδιαφερομένων στο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις, όπου κρίνεται αναγκαία η φυσική παρουσία των ενδιαφερομένων μέχρι τις 27 Μαρτίου 2020, για τα Κεντρικά Γραφεία του Κτηματολογίου (που βρίσκονται επί της Λεωφόρου Μεσογείων 288), ανακοινώθηκε μια σειρά από μέτρα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον καθορισμό της σειράς προτεραιότητας για τους επισκέπτες που θα περιμένουν στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου και τη διατήρηση της ελάχιστης απόστασης των δύο μέτρων μεταξύ τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν ένα «κλικ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ktimatologio.gr.

Επισκέψεις: 47

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει