20 Ιουνίου 2024

Διπλασιασμό προκαταβολής για τα δημόσια έργα ζητούν Περιφέρεια και ΤΕΕ Κ/Δ Θεσσαλίας.

Τον διπλασιασμό της προκαταβολής των δημοσίων έργων από το 5% στο 10% ζητούν Περιφέρεια και ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, στο πλαίσιο πακέτου μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κρίση του κορωνοιού και την ενίσχυση του πληττόμενου κλάδου των μηχανικών.

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ Κ. και Δυτ. Θεσσαλίας Νίκος Παπαγεωργίου, τόνισαν ότι είναι αναγκαίο να προωθηθεί άμεσα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) η «διευκόλυνση ρευστότητας των εν εξελίξει μελετών και έργων όλων των εργοληπτικών εταιρειών με παροχή πληρωμής ειδικού σκοπού 5% επί της σύμβασης, με όρους προκαταβολής έργων».

Ο Κ. Αγοραστός και ο Ν. Παπαγεωργίου ευχαρίστησαν όλους τους μηχανικούς εργαζόμενους στα Νοσοκομεία, στις υποδομές, σε έργα και υπηρεσίες, στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα για την εργασία και τη συνεισφορά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και συζήτησαν θέματα σχετικά με:
– τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων,
– επαγγελματικά μέτρα, όπως η υποχρεωτική χρήση εργαλείων τηλεργασίας και
-οικονομικά μέτρα για τη στήριξη του κλάδου που δέχεται ισχυρό πλήγμα.

Ειδικότερα σε ότι αφορά στις υπηρεσίες απομακρυσμένης εργασίας μηχανικών, απαιτείται να υλοποιηθούν άμεσα τα εξής:
-Ηλεκτρονική αίτηση και απάντηση για χρήσεις γης
-Ηλεκτρονική αίτηση χορήγησης στελεχών και αντιγράφων σχεδίων οικοδομικών αδειών και ηλεκτρονική αποστολή σκαναρισμένων αντιγράφων
-Ηλεκτρονική αίτηση χορήγησης αντιγράφων αποφάσεων και σχεδίων εξαιρέσεων από κατεδάφιση
-Ηλεκτρονική αίτηση και διεκπεραίωση λοιπών υπηρεσιών(καταγγελίες, στοιχεία ρυμοτομικών, όροι δόμησης κλπ)
-Επικύρωση εγγράφων και αντιγράφων με χρήση μέσων ψηφιακής υπογραφής
-Ηλεκτρονική αίτηση για έλεγχο εφαρμογής ρυμοτομικών γραμμών
-Έλεγχο τοπογραφικών διαγραμμάτων που προορίζονται για σύνταξη πράξεων τακτοποιήσεως και αναλογισμού ή πράξεων εφαρμογής
-Αποσπάσματα Πράξεων Εφαρμογής
-Ηλεκτρονική αίτηση και αποστολή αποσπάσματος κτηματολογικού διαγράμματος και κτηματολογικού φύλλου μέσω ηλεκτρονικής πληρωμής.

Επισκέψεις: 126

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει