14 Απριλίου 2024

Γιατί χρειάζεται καλός αερισμός – Τι ισχύει για τα κλιματιστικά.

Την άποψη ότι η αλλαγή του καιρού με την πτώση της θερμοκρασίας δεν θα επηρεάσει την καμπύλη των κρουσμάτων από κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς δεν έχουμε τέτοια ένδειξη επί του παρόντος, εξέφρασε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Απαντώντας σε ερώτημα για μελέτες που θέλουν τον ιό να εντοπίζεται και στον αέρα, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση χρειάζεται καλός αερισμός του χώρου και να τηρούνται όλες οι οδηγίες υγιεινής που έχει δώσει ο ΕΟΔΥ.

Τι ισχύει για τα κλιματιστικά

Αναλυτικά, ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε: «Να πω ότι η αλλαγή του καιρού σίγουρα ευνοεί τη διασπορά του ιού, όπως για όλους τους αναπνευστικούς ιούς. Δεν έχουμε κάποια τέτοια ένδειξη επί του παρόντος και εφόσον τηρούνται τα μέτρα με τον τρόπο που θέλουμε να τηρούνται από όλους μας, ελπίζω ότι δεν θα επηρεάσει τη διασπορά του ιού.

Όσον αφορά το θέμα με τα κλιματιστικά. Είναι δύσκολο θέμα. Ξέρουμε ότι το καλύτερο μέσο για να αραιώσει, κατά κάποιο τρόπο, η ποσότητα των ιικών σωματιδίων σε ένα σπίτι, αν σε αυτό κυκλοφορεί ας πούμε, για παράδειγμα, κάποιος άνθρωπος που έχει συμπτώματα ή έχει ελαφρά συμπτώματα, είναι ο καλός αερισμός του χώρου.

Και ο ιός έχει μερικές ειδικές συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας, οι οποίες τον ευνοούν και μερικές ειδικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, οι οποίες είναι αποτρεπτικές για αυτόν και τον διαλύουν.

Γίνεται αυτή τη στιγμή ειδική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για να διαπιστωθεί πώς συμπεριφέρεται ο ιός, ιδιαίτερα σε θαλάμους ασθενών, που μπορούμε καλύτερα να ελέγξουμε και να απομονώσουμε τον ιό από διάφορες επιφάνειες.

Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή, το καλύτερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να αερίζει συχνά και τακτικά το χώρο στον οποίο έχει κάποιον ο οποίος έχει ήπια συμπτώματα και δεν ξέρει αν έχει ή δεν έχει τον ιό. Και αυτές τις οδηγίες έχουμε δώσει και σαν Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Σχετικά με τα κλιματιστικά, υπάρχουν μερικά αναπάντητα ερωτηματικά. Καλύτερα να εξαερίζουν τον αέρα προς τα έξω, παρά να κυκλώνουν τον ίδιο τον αέρα του σπιτιού».

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ygeia/294309/tsiodras-giati-xreiazetai-kalos-aerismos-ti-isxyei-gia-ta-klimatistika

Επισκέψεις: 153

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει