21 Ιουνίου 2024

Σχέδια για τη δημιουργία βιοκλιματικού σχολείου το οποίο θα λειτουργεί αποκλειστικά με ΑΠΕ στον δήμο Κοζάνης.

Την ενεργό συμπαράσταση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στις δράσεις του δήμου Κοζάνης για δημιουργία ενός βιοκλιματικού σχολείου, μιας ενεργειακής κατασκήνωσης και ενός Δυναμικού Πολυλειτουργικού Αγροκτήματος εξέφρασε στον δήμαρχο της Δυτικής Μακεδονίας Λάζαρο Μαλούτα, η πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

«Η Επιτροπή θα είναι ενεργός συμπαραστάτης σε όσες προσπάθειες ωθούν τη χώρα εμπρός» σημείωσε, σε ανάρτησή της στο τουίτερ η κ. Αγγελοπούλου μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε με τον δήμαρχο Κοζάνης. Η τηλεδιάσκεψη έγινε στο πλαίσιο των επαφών που κάνει η Επιτροπή με τους ΟΤΑ, προκειμένου να συνεχιστεί η προετοιμασία για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που θα γίνουν με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, από τη συζήτηση της κ. Αγγελοπούλου με τον κ. Μαλούτα, προέκυψε ότι η επιλογή που είχε κάνει εξαρχής η «Ελλάδα 2021» – οι δράσεις που θα οργανωθούν σε όλη την Ελλάδα να έχουν σχέση, όχι με φιέστες και πανηγύρια, αλλά με ανάπτυξη και να αφήνουν παρακαταθήκη για το μέλλον -, είναι όχι απλώς επίκαιρη, είναι και αναγκαία, μετά τη δοκιμασία της χώρας μας, αυτήν την εποχή.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο δήμαρχος Κοζάνης εξήγησε ότι έχουν εργαστεί συστηματικά, προκειμένου το 2021 να δρομολογηθεί μία σειρά από δράσεις ακριβώς στην κατεύθυνση αυτή. Συγκεκριμένα, ανέφερε τα σχέδια για τη δημιουργία ενός βιοκλιματικού σχολείου το οποίο θα λειτουργεί αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και την ίδρυση μιας ενεργειακής κατασκήνωσης που θα δίνει δυνατότητα στους κατασκηνωτές να συνδυάζουν την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες και στις διαδικασίες παραγωγής που είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Κοζάνης μετέφερε στην κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη τη δημιουργία ενός Δυναμικού Πολυλειτουργικού Αγροκτήματος, το οποίο θα αποτελέσει πρότυπο άσκησης της γεωργίας με αποκλειστική χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αλλά και κέντρο έρευνας και εκπαίδευσης για την οικολογικά φιλική αγροτική παραγωγή.

Τέλος, το ευτυχές, όπως τόνισε ο κ. Μαλούτας, είναι πως πέρα από τα προφανή θετικά αποτελέσματα των δράσεων αυτών, θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας.

Η κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, διαβεβαίωσε τον κ. Μαλούτα, ότι η Επιτροπή θα βοηθήσει ενεργά την προσπάθεια του Δήμου Κοζάνης, όπως και κάθε άλλη παρόμοια δράση που θα έχει ως στόχο, το 2021 να αποτελέσει αφετηρία μίας νέας ώθησης της χώρας προς τα εμπρός.

Πηγή: energypress.gr

Επισκέψεις: 28

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει