26 Απριλίου 2024

Την Πέμπτη η πληρωμή 85.000 επιστημόνων – Αύριο η τελευταία ημέρα αιτήσεων.

Την Πέμπτη είναι προγραμματισμένο να πληρωθούν 85.000 επιστήμονες όπως δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα αυτό αφορά 6 κατηγορίες πληττόμενων επιστημόνων, δηλαδή τους νομικούς (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές), τους μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων, τους οικονομολόγους/λογιστές ανεξαρτήτως τάξεως, τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, τους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, αλλά και τους ερευνητές ανεξαρτήτως ερευνητικού κλάδου.

Ειδικότερα, οι συγκεκριμένες αιτήσεις προς την πλατφόρμα www.elearning.yeka.gr , θα είναι δεκτές έως αύριο, Τετάρτη 22 Απριλίου, λίγο πριν τα μεσάνυχτα και σε αυτές οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν οι ίδιοι τη φόρμα “Ηλεκτρονική Αίτηση Συμμετοχής”. 

Επίσης, πρέπει, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της ίδιας διαδικασίας, να συμπληρώσουν τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού τους (IBAN, Τράπεζα), στον οποίο και θα καταβληθεί το εκπαιδευτικό επίδομα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προαναφερθείσας πρώτης διαδικασίας, θα πρέπει έως τις 25 Απριλίου στις 3μ.μ., θα πρέπει να “τρέξουν” τη δεύτερη διαδικασία, εξουσιοδοτώντας  απευθείας τον πάροχο κατάρτισης της επιλογής του, προκειμένου αυτός, μεταξύ άλλων, να συμπληρώσει στο περιβάλλον του Πληροφοριακό Σύστημα “Εργάνη” διάφορα στοιχεία του ωφελούμενου (πχ ΑΦΜ, το IBAN, στοιχεία επικοινωνίας κλπ).

 Κατ΄άλλα, με βάση σχετικές υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους, σε σχέση με τις επικείμενες πληρωμές της 1η δόσης (400 ευρώ) ισχύει το ακόλουθο χρονοδιάγραμμα :

· Όσες επιταγές κατάρτισης ενεργοποιήθηκαν (αφού δηλαδή “τρέξουν” οι παραπάνω δύο διαδικασίες) από 13 έως  16  Απριλίου θα πληρωθεί η 1η δόση τους (400 ευρώ) από 24 έως την 27η του τρέχοντος μηνός.

· Όσες επιταγές κατάρτισης ενεργοποιήθηκαν από 17 έως σήμερα ή ενεργοποιηθούν έως 25 Απριλίου  θα πληρωθούν από 4 έως την 7 Μαΐου.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης, θα καταβληθεί η δεύτερη δόση του εκπαιδευτικού επιδόματος ύψους 200 ευρώ.

Αναλυτικά, η πληρωμή της δεύτερης δόσης θα γίνει με βάση το ακόλουθο χρονοδιάγραμμα:

· Για όσους ωφελούμενους αναρτηθούν από τον πάροχο κατάρτισης στην εφαρμογή τα απαιτούμενα αποδεικτικά υλοποίησης φυσικού αντικειμένου από 4 έως 10 Μαΐου, οι αντίστοιχες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν από 15 έως 19 Μαΐου.

· Για όσους ωφελούμενους αναρτηθούν από τον πάροχο κατάρτισης στην εφαρμογή www.elearning.yeka.gr τα απαιτούμενα αποδεικτικά υλοποίησης φυσικού αντικειμένου από 1 έως 5 Ιουνίου, οι αντίστοιχες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν από 15 έως την 18 Ιουνίου.

Επισκέψεις: 781

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει