26 Απριλίου 2024

Συμμαχία: Κατώτερη των περιστάσεων η πλειοψηφία του ΤΕΕ – Δεν επιθυμεί διερεύνηση του φιάσκου της τηλεκατάρτισης

Στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής την Παρασκευή 24/4, αντί του ψηφίσματος που κατέθεσαν o Α Αντιπρόεδρος Νίκος Ανδρεδάκης και 2 Μέλη της Δ.Ε. προτάθηκε:

  • Η ισότιμη αντιμετώπιση των μηχανικών με τους υπόλοιπους κλάδους και η χορήγηση σε αυτούς του επιδόματος των 800€
  • Η αποζημίωση των εταιρειών-παρόχων της τηλε-κατάρτισης μόνο για τις υπηρεσίες τους στη διεκπεραίωση των αιτήσεων που έκαναν
  • Η διερεύνηση των όρων συμμετοχής και επιλογής των πλατφορμών της τηλεκατάρτισης και ο έλεγχος των σχέσεων (οικονομικών- πολιτικών) των εμπλεκόμενων
  • H σύγκλιση (με τηλεδιάσκεψη) της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ

Από την πλειοψηφία του ΤΕΕ όμως υιοθετήθηκε μόνο η πρώτη πρόταση.

Με τον τρόπο αυτό ο Πρόεδρος του ΤΕΕ και οι παρατάξεις της πλειοψηφίας αρνήθηκαν να ψηφίσουν την αποζημίωση των εταιρειών τηλεκατάρτισης μόνο για τις αιτήσεις που έκαναν, τη διερεύνηση ως προς τη νομιμότητα και τη διαφάνεια των όρων συμμετοχής και επιλογής των πλατφορμών της τηλεκατάρτισης, αλλά και τη σύγκλιση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ με τηλεδιάσκεψη!

Η πρόταση των 3 μελών της Δ.Ε. υπερψηφίστηκε από τους τρεις συνυπογράφοντες Ν. Ανδρεδάκη – Π. Παντελέο (Συμμαχία για ένα προοδευτικό ΤΕΕ) και Ε. Μπούκη (ΑΡ.ΑΓ.Ε.Σ.), καθώς και από τους Δ. Κουτζή (Πανεπιστημονική), Γ. Κορνελάκη (Δ.Ε.Σ.Μη.) και Ι. Μαχίκα (ΔΗ.ΣΥ.Μ.).

Δυστυχώς για ακόμα μία φορά η πλειοψηφία του ΤΕΕ είναι κατώτερη των περιστάσεων.

Επισκέψεις: 147

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει