26 Μαΐου 2024

Τα 7,5 εκατομμύρια έφτασαν τα αδήλωτα τετραγωνικά-300.000 οι αιτήσεις.

Επτάμιση εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα που δεν είχαν δηλωθεί στους δήμους αποκάλυψε μέχρι στιγμής, η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ που συμπλήρωσε ήδη δύο μήνες λειτουργίας, σχεδόν παράλληλα με την πανδημία του κορονοϊού.

Οπως ανέφερε στην σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος ο εντεταλμένος σύμβουλος Γιάννης Τσιάμης, έως τώρα έχουν μπει στην πλατφόρμα συνολικά 3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων για να ελέγξουν εάν συμπίπτουν τα τετραγωικά μέτρα του Ε9 με εκείνα βάσει των οποίων κάθε δήμος χρεώνει τέλη.

Εως τώρα, ανέφερε ο κ.Τσιάμης, είναι περίπου 300.000 οι ιδιοκτήτες ακινήτων που υπέβαλαν αιτήσεις για διόρθωση τετραγωικών μέτρων αποδεχόμενοι την διαφορά που προκύπτει. Με βάση αυτές τις αιτήσεις, προέκυψαν 7,5 εκατομμύρια πρόσθετα τετραγωικά μέτρα τα οποία θα ξεκινήσουν να χρεώνονται από τους δήμους στους επόμενους λογαριασμούς. Υπενθυμίζεται ότι με την υποβολή της αίτησης, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου ξεκινά να χρεώνεται τώρα και απαλλάσσεται από αναδρομικά τέλη και προσαυξήσεις που θα μπορούσε να υποβάλει ο εκάστοτε δήμος προ ρύθμισης.

Καθυστερεί η επεξεργασία

Το πρόβλημα είναι ότι από τις 300.000 αυτές αιτήσεις, οι δήμοι έχουν επεξεργασθεί μόνο τις 35.000 πιθανότατα λόγω του φόρτου εργασίας που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού. Το αποτελεσμα είναι ότι θα αργήσουν να εμφανισθούν οι νέες χρεώσεις στους λογαριασμούς και τα ποσά θα έρθουν συγκεντρωμένα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Οπως αναφερόταν πριν ξεκινήσει η λειτουργία της πλατφόρμας στις 27 Φεβρουαρίου 2020, σε ένα σύνολο περίπου 8 εκατομμυρίων παροχών ηλεκτρικού ρεύματος, οι ιδιοκτήτες που αντιστοιχούν στις 6 εκατομμύρια παροχές θα μπορούν να ολοκληρώσουν την διαδικασία των διορθώσεων ηλεκτρονικά χωρίς να ταλαιπωρούνται στα γκισέ των δήμων. Υπάρχουν όμως και εκείνες οι περιπτώσεις που εμφανίζουν σημαντικές περιπλοκές και θα υποχρεώσουν τον εκάστοτε ιδιοκτήτη να απευθυνθεί στον δήμο για να βρει την οριστική λύση στο θέμα. 

https://www.ethnos.gr/ellada/102855_ta-75-ekatommyria-eftasan-ta-adilota-tetragonika-300000-oi-aitiseis

Επισκέψεις: 229

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει