26 Μαΐου 2024

Τ. Θεοδωρικάκος: Εντός του 2020 οι προσλήψεις για το «Βοήθεια στο Σπίτι».

Εντός του έτους θα γίνουν οι προσλήψεις των 2.909 μόνιμων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Αυτό τόνισε, μιλώντας στο OPEN, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Όπως είπε, η προκήρυξη αναμένεται να γίνει από το ΑΣΕΠ στο αμέσως προσεχές διάστημα και πρόσθεσε ότι επιδίωξη είναι τα αποτελέσματα από να ολοκληρωθούν εντός του έτους. «Μέχρι τότε», διευκρίνισε, «οι σημερινοί εργαζόμενοι του προγράμματος έχουν απολύτως εξασφαλισμένη τη δουλειά τους. Στηρίζουν το πρόγραμμα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Είναι ένα πρόγραμμα που αναβαθμίσαμε και ισχυροποιήσαμε και θα το αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο».

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στις αλλαγές που επήλθαν στο δημόσιο καθώς το ¼ των εργαζομένων δουλεύει με τηλεργασία, εντός του μηνός καθιερώνεται η ψηφιακή υπογραφή σε όλη την ιεραρχία του Δημοσίου και μια σειρά δικαιολογητικών θα δίνονται ηλεκτρονικά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχεδιασμό για μείωση μισθών στο Δημόσιο.

Σχετικά με τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας.

Σε ό,τι αφορά στην άδεια ειδικού σκοπού επανέλαβε ότι ισχύει μέχρι τέλος του μήνα για τους γονείς που έχουν παιδιά στο Δημοτικό, ενώ για τους γονείς που έχουν παιδιά στο Γυμνάσιο θα ισχύει για τις ημέρες που τα παιδιά δεν θα βρίσκονται στο σχολείο.

Περισσότερα τετραγωνικά στους επαγγελματίες

Παράλληλα είπε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να στηρίξει τους επαγγελματίες είτε παραχωρώντας περισσότερα τετραγωνικά, μέσω των Δήμων, όπου είναι εφικτό, είτε μειώνοντας τα τέλη, όπου δεν υπάρχουν επί πλέον χώροι.

Αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα της μειωμένης πελατείας που θα προκύψει από τη στιγμή που οι επαγγελματίες της εστίασης είναι υποχρεωμένοι, ακολουθώντας τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων να περιορίσουν τον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων, άρα και τον αριθμό των δυνητικά πελατών, ο υπουργός Εσωτερικών έχει έλθει σε επαφή με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και έχει προτείνει να εξετασθεί το ενδεχόμενο οι Δήμοι να αυξήσουν τα τετραγωνικά των χώρων που παραχωρούν στα καταστήματα, χωρίς επί πλέον κόστος.

«Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να αυξηθούν οι ανοικτοί χώροι που έχουν τα μαγαζιά εστίασης. Η συζήτηση που έχουμε με την ΚΕΔΕ και το σύνολο των δήμων, είναι να δοθούν πολύ περισσότερα τετραγωνικά ώστε να μπορούν τα καταστήματα εστίασης, καφετέριες κ.λπ., να απλώσουν το χώρο τους και να μπορούν να εξυπηρετήσουν σχεδόν τον ίδιο αριθμό δυνητικών πελατών που μπορούσαν να εξυπηρετήσουν και την προηγούμενη περίοδο, χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά από τους Δήμους», σημείωσε. Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι το πρόβλημα πρέπει να εξεταστεί κατά περίπτωση μιας και σε ορισμένους Δήμους ή περιπτώσεις μπορεί να μην υπάρχει χώρος για επέκταση και πρόσθεσε: «Εκεί σε αυτήν περίπτωση η λύση που προκρίνουμε είναι να μειωθούν τα τέλη». Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι το θέμα απασχολεί πλέον και τον πρωθυπουργό και ότι «η βούληση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν όλα τα καταστήματα γιατί για εμάς πάνω απ’ όλα είναι η στήριξη των εργαζομένων και της επιχειρηματικότητας με στόχο να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, για να επιστρέψουμε σε μια στοιχειωδώς κανονική ζωή και να κρατήσουμε όρθια την οικονομία και να επιτύχουμε την επανεκκίνησή της».

Στέλνοντας μήνυμα στους καταστηματάρχες του χώρου της εστίασης ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Κατανοούμε πλήρως το πρόβλημα. Είμαστε δίπλα τους. Είμαστε κοντά τους και κάνουμε τα πάντα για να τους διευκολύνουμε». Πρόσθεσε ότι «αυτήν την εβδομάδα θα διευκρινιστεί πλήρως το πλαίσιο» και εξέφρασε την αισιοδοξία «ότι οι λύσεις που θα δοθούν θα διευκολύνουν τους επαγγελματίες του χώρου να μη διώξουν εργαζόμενους και να πάνε καλά και αυτό το δύσκολο καλοκαίρι».

Όχι πρόωρες εκλογές

Επίσης, διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια πρόωρων εκλογών, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την εμπιστοσύνη του λαού και αποτελεσματικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι αν οι Έλληνες συνεχίσουμε με ενότητα και αλληλεγγύη και σε αυτή τη φάση, θα τα καταφέρουμε και στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας.

Σε ερώτημα για το αν οι δυσοίωνες προοπτικές για την οικονομία οδηγούν σε εκλογές, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε: «Απολύτως κατηγορηματικά, όπως το έχει ήδη πει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν υπάρχει κανένα απολύτως ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές. Ας το συνειδητοποιήσουν όλοι αυτό. Ο πρωθυπουργός έχει ένα ξεκάθαρο πλάνο για την ανασυγκρότηση του κράτους και της οικονομίας. Έχει τεράστια εμπιστοσύνη και επιρροή στον ελληνικό λαό και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για εκλογές». Στην επισήμανση ότι έχουν αλλάξει οι οικονομικές συνθήκες από πέρυσι, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Οι Έλληνες αντιλαμβάνονται ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά αλλά στη δική μου αντίληψη αυτό που έγινε με την πολιτική αλλαγή της 7ης Ιουλίου, ήταν ότι ο ελληνικός λαός αποφάσισε να πει ένα τέλος στην προηγούμενη κυβέρνηση της δημαγωγίας και του λαϊκισμού και να δώσει ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος κυβερνά τη χώρα με απόλυτη αποτελεσματικότητα σε πολύ κρίσιμες στιγμές, μετατρέποντας την Ελλάδα από «μαύρο πρόβατο» σε θετικό παράδειγμα για την Ευρώπη και τον κόσμο στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού. Ας συνεχίσουμε ενωμένοι και με αλληλεγγύη για να τα καταφέρουμε και στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας».

Αναφερόμενος στη νέα φάση μέτρων κατά της πανδημίας, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «ο αόρατος εχθρός του κορωνοϊού θα είναι εδώ και τις επόμενες ημέρες και εξαρτάται από το πόσο πειθαρχημένα θα εφαρμόσουμε τα μέτρα τις επόμενες ημέρες για να έχουμε ένα καλοκαίρι πιο κανονικό από τους μήνες που περάσαμε. Δεν θα είναι ένα κανονικό καλοκαίρι όπως τα προηγούμενα, αλλά τουλάχιστον να έχουμε ένα επίπεδο κανονικότητας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος είναι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε, όπως και τους προηγούμενους μήνες που «λειτουργήσαμε ως οργανωμένη κοινωνία, κάναμε τις αλλαγές που έπρεπε, δείξαμε προσαρμοστικότητα, δημιουργήσαμε σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ μας, κινηθήκαμε με ενότητα και αλληλεγγύη. Γιατί να μη συνεχίσουμε σε αυτόν τον πετυχημένο δρόμο;».

Επισκέψεις: 2036

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει