17 Μαΐου 2024

Επίδομα 600 ευρώ: Παράταση έως 15 Μαΐου.

Παρατείνεται έως και την Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020, η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» (supportemployees.services.gov.gr) από τους δικαιούχους επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 600 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική προθεσμία που είχε δοθεί εξέπνεε σήμερα.

Για όσους είχαν ήδη κάνει αίτηση έως και τέλη Απριλίου, το ποσό προβλέπεται να πιστωθεί έως και τις 10 Μαΐου.

Η συμπλήρωση

Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική αίτηση επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης και ότι δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων της μετά την υποβολή αυτής, στο περιβάλλον του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Ο δικαιούχος της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού οφείλει να συμπληρώσει τα στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού (IBAN, Τράπεζα) στον οποίο και θα καταβληθεί το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης.

Ο δικαιούχος της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού οφείλει να επιβεβαιώσει τα στοιχεία επικοινωνίας του και να συμπληρώσει υποχρεωτικά τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

Οι εν λόγω οικονομικές ενισχύσεις είναι αφορολόγητες, ανεκχώρητες και ακατάσχετες στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δε δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζονται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Επισκέψεις: 315

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει