21 Ιανουαρίου 2022

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Τι είπε ο Σκυκλακάκης για το 50% των πρώτων κύκλων.

Οι επιχειρήσεις θα στηριχθούν ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης – Τι είπε για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Για το ενδεχόμενο να μην επιστρέψουν οι επιχειρήσεις το 50% του κρατικού δανείου που έλαβαν από τους τρεις πρώτους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης. «Το πώς θα χειριστούμε αυτό το θέμα είναι νωρίς για να το πούμε», ανέφερε  στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός και τόνισε ότι «θα υπάρξει πολύ μεγαλύτερη εξατομίκευση σε αυτήν την υπόθεση. Δηλαδή θα έχουμε με πολύ πιο προσεκτικό τρόπο την εικόνα των επιχειρήσεων πριν αποφασίσουμε ποιες και πώς θα βοηθήσουμε με αυτό το εργαλείο».
 
Όσον αφορά στην παράταση των μέτρων στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, ο αναπληρωτής υπουργός ξεκαθάρισε ότι θα συνεχιστούν για όσο θα παραταθούν τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία. «Όσο υπάρχουν περιοριστικά μέτρα θα πρέπει να έχουμε μέτρα στήριξης όσων πλήττονται. Όταν θα τελειώσει η πανδημία τα μέτρα της εξόδου θα είναι διαφορετικά από αυτά που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκειά της», ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης.
 
Στη συνέχεια σημείωσε ότι «οι επιχειρήσεις και οι θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν θα στηριχθούν και για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθούν πολλά διαφορετικά εργαλεία ένα εκ των οποίων θα είναι και οι ρυθμίσεις της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Όποιος δεν μπορεί να πληρώσει θα διευκολυνθεί», ξεκαθάρισε.
 
Για το ενδεχόμενο διαγραφής των οφειλών τόνισε πως «θα επιδιώξουμε να δούμε πότε δημιουργήθηκαν οι υποχρεώσεις… θα χρησιμοποιηθεί και αυτό το εργαλείο, το οποίο θα είναι στοχευμένο». Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην επιστραφεί το 50% των τριών πρώτων κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

https://www.ethnos.gr/oikonomia/139184_epistreptea-prokataboli-ti-eipe-o-skyklakakis-gia-50-ton-proton-kyklon

Επισκέψεις: 17

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει