19 Μαρτίου 2024

Πιερρακάκης: Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για το Power Pass.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος έως 600 ευρώ για πολίτες με καθαρό εισόδημα μέχρι 45.000 ευρώ. Αυτό είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επισημαίνοντας ότι «οι δηλώσεις θα είναι από την επόμενη εβδομάδα μέχρι τις 30 Ιουνίου και αμέσως μετά, τον Ιούλιο, θα μπούνε τα χρήματα».

Όσον αφορά τη διαδικασία, η αποστολή γραπτού μηνύματος που θα λάβει κάποιος αν είναι δικαιούχος κατόπιν διασταύρωσης των στοιχείων του «κατά πάσα πιθανότητα θα είναι με βάση τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ για να διαχειριστούμε την κίνηση. Θα αντλούνται τα στοιχεία αυτόματα από την ΑΑΔΕ, άρα θα αντλεί και τα στοιχεία του εισοδήματος και τα στοιχεία που αφορούν τον μετρητή. Η πλατφόρμα θα περιλαμβάνει την οικογενειακή δήλωση για το κομμάτι που αφορά την αποζημίωση μίας οικογένειας αλλά έχει και ένα δεύτερο σκέλος, όπως, για παράδειγμα, για γονείς που έχουν συνδεδεμένα μέλη, που πληρώνει ο γονιός το ενοίκιο του παιδιού του, άρα θα υπάρχει μία δεύτερη φόρμα».

Πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά

Επίσης, ο υπουργός αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Φ. Γεννηματά» σχετικά με την προληπτική μαστογραφία, που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες 50-69 ετών, οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στην άυλη συνταγογράφηση, να κάνουν δωρεάν εξετάσεις. Μάλιστα, ο κ. Πιερρακάκης μίλησε «για φιλοσοφική αλλαγή που συμβαίνει στο σύστημα υγείας, πρέπει το κράτος να πηγαίνει στον πολίτη και όχι ο πολίτης στο κράτος, πρέπει να υπάρξει μία μετατόπιση προς την πρόληψη». Όπως τόνισε, ξεκινά από σήμερα η αποστολή των πρώτων sms για τη υπενθύμιση των εξετάσεων, ενώ οι ενδιαφερόμενες μπορούν να ενημερωθούν για την όλη διαδικασία μέσα από την πλατφόρμα mastografia.gov.gr όπου εκεί θα μπορούν να δουν και τα συνεργαζόμενα κέντρα διενέργειας εξετάσεων σε δημόσιες ή ιδιωτικές μονάδες υγείας.

Ο κ. Πιερρακάκης διευκρίνισε ότι όσες γυναίκες δεν είναι εγγεγραμμένες στην άυλη συνταγογράφηση θα πρέπει να απευθύνονται απευθείας στον γιατρό τους. Επεσήμανε ότι όλα τα βήματα, όλη η διαδικασία, για τις τυχόν περαιτέρω εξετάσεις είναι δωρεάν. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι μέσα από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης θα χρηματοδοτηθούν και άλλες προληπτικές εξετάσεις, όπως για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, του παχέως εντέρου και για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Διορθώσεις στο Fuel pass

Τέλος, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως οποιαδήποτε προβλήματα προκύπτουν όσον αφορά στο Fuel pass θα γίνουν διορθώσεις.

Επισκέψεις: 246

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει